Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Clara Mulder benoemd tot hoogleraar Demografie en Ruimte

16 februari 2011

Prof.dr. C.H. Mulder wordt per 1 maart 2011 benoemd tot hoogleraar Demografie en Ruimte aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Hiervoor was Mulder al ongeveer acht jaar hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam op hetzelfde vakgebied. Haar wetenschappelijke interesse richt onder meer op bewoning en huisvesting, migratiegedrag en familieverbanden, en stedelijke geografie.

Clara Mulder (Jogjakarta, Indonesië, 1962) studeerde geografie aan de Universiteit van Amsterdam. Aan dezelfde universiteit promoveerde zij in 1993 op het proefschrift ‘Migration dynamics: a life course approach’. Vervolgens was ze als onderzoeker verbonden aan de Faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. Mulder was sinds 2001 hoogleraar demografie en ruimte aan het Amsterdam Institute for Metropolitan and International Development Studies van de UvA. In 2004 kreeg zij een Vici-subsidie van NWO voor het onderzoek ‘De invloed van familie op woning- en woonplaatskeuze’.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 09 november 2018

  De economische geografie van geluk

  Is geografie van belang als het gaat om geluk? In hoeverre beïnvloedt waar we leven hoe we ons voelen en waarom? Hoogleraar economische geografie Dimitris Ballas stelt dat deze vragen nog niet de aandacht hebben gekregen die ze verdienen in de groeiende...