Clara Mulder benoemd tot hoogleraar Demografie en Ruimte

16 februari 2011

Prof.dr. C.H. Mulder wordt per 1 maart 2011 benoemd tot hoogleraar Demografie en Ruimte aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Hiervoor was Mulder al ongeveer acht jaar hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam op hetzelfde vakgebied. Haar wetenschappelijke interesse richt onder meer op bewoning en huisvesting, migratiegedrag en familieverbanden, en stedelijke geografie.

Clara Mulder (Jogjakarta, Indonesië, 1962) studeerde geografie aan de Universiteit van Amsterdam. Aan dezelfde universiteit promoveerde zij in 1993 op het proefschrift ‘Migration dynamics: a life course approach’. Vervolgens was ze als onderzoeker verbonden aan de Faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. Mulder was sinds 2001 hoogleraar demografie en ruimte aan het Amsterdam Institute for Metropolitan and International Development Studies van de UvA. In 2004 kreeg zij een Vici-subsidie van NWO voor het onderzoek ‘De invloed van familie op woning- en woonplaatskeuze’.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English