Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Clara Mulder benoemd tot hoogleraar Demografie en Ruimte

16 februari 2011

Prof.dr. C.H. Mulder wordt per 1 maart 2011 benoemd tot hoogleraar Demografie en Ruimte aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Hiervoor was Mulder al ongeveer acht jaar hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam op hetzelfde vakgebied. Haar wetenschappelijke interesse richt onder meer op bewoning en huisvesting, migratiegedrag en familieverbanden, en stedelijke geografie.

Clara Mulder (Jogjakarta, Indonesië, 1962) studeerde geografie aan de Universiteit van Amsterdam. Aan dezelfde universiteit promoveerde zij in 1993 op het proefschrift ‘Migration dynamics: a life course approach’. Vervolgens was ze als onderzoeker verbonden aan de Faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. Mulder was sinds 2001 hoogleraar demografie en ruimte aan het Amsterdam Institute for Metropolitan and International Development Studies van de UvA. In 2004 kreeg zij een Vici-subsidie van NWO voor het onderzoek ‘De invloed van familie op woning- en woonplaatskeuze’.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....