Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Tineke Oldehinkel benoemd tot hoogleraar Levensloop-epidemiologie van veelvoorkomende psychiatrische stoornissen

01 februari 2011

Dr. A.J. Oldehinkel is per 1 februari 2011 benoemd tot hoogleraar in de Levensloop Epidemiologie van veelvoorkomende psychiatrische stoornissen bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Tineke Oldehinkel (Heerde 1963) studeerde psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 1990 is Oldehinkel als onderzoeker verbonden aan de afdeling Psychiatrie van het UMCG. Zij promoveerde in 1997 in de Medische Wetenschappen aan de RUG op een proefschrift getiteld “Trends and transitions in fifteen years of psychiatric care utilization: A case register study”.

Oldehinkel is binnen het Universitair Centrum voor Psychiatrie (UCP) werkzaam op het vakgebied van de psychiatrische epidemiologie, met name de oorzaken en gevolgen van veelvoorkomende stoornissen, vanuit een levensloop perspectief. Oldehinkel zal gaan fungeren als hoofdonderzoeker van TRAILS, een langlopend, multidisciplinair onderzoek naar psychische, sociale en lichamelijke ontwikkelingen tijdens de adolescentie met ruim 2500 deelnemers. Tevens wordt zij hoofd van het Interdisciplinair Centrum voor Psychiatrische Epidemiologie (ICPE).

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56

Meer nieuws