Boudewijn de Bruin benoemd tot hoogleraar Financial Ethics

28 februari 2011
Boudewijn de Bruin

Per 1 januari is Dr. B.P. de Bruin benoemd tot hoogleraar Financial Ethics aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG. De leerstoel is nieuw ingesteld, en geeft invulling aan de breedgedragen maatschappelijke wens om toekomstige economen en bedrijfskundigen te scholen in ethiek.

"De economische crisis laat het belang van Financiële Ethiek zien", aldus De Bruin, "Denk aan vragen over bonussen, overheidssteun aan banken, of de bankierseed. Maar als wetenschappelijke discipline is de Financiële Ethiek nauwelijks ontwikkeld. Dat biedt veel mogelijkheden, zowel wat betreft onderwijs als wat betreft nieuwe onderzoeksprojecten."
Bij zijn onderzoek naar ethiek in de financiële sector, maakt de hoogleraar gebruik van methoden uit disciplines zoals de wijsgerige ethiek, de wiskundige speltheorie, en de logica.

Naast het hoogleraarschap bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde blijft Boudewjin de Bruin universitair hoofddocent in dienst van onze faculteit bij de vakgroep Ethiek.

Curriculum vitae
Boudewijn de Bruin (Almelo, 1974) studeerde één jaar compositieleer aan het conservatorium te Enschede, en vervolgens wiskunde en filosofie in Amsterdam, Berkeley en Harvard. Hij promoveerde aan het Institute for Logic, Language and Computation (Amsterdam) op een proefschrift over speltheorie en epistemische logica dat beloond werd met een prijs van de Stichting Praemium Erasmianum. De Bruin is sinds 2005 verbonden aan Rijksuniversiteit Groningen.

Media
Op dinsdag 1 maart zal Boudewijn de Bruin rond 10 uur 's morgens te horen zijn in een telefonisch interview voor het KRO radioprogramma Goedemorgen Nederland

Lees het interview met Boudewijn de Bruin in dagblad Trouw van 28 januari over de nieuwe leerstoel

Laatst gewijzigd:12 januari 2018 11:32