Letterenstudies goed beoordeeld in Keuzegids 2011

22 februari 2011

Wie een bachelor Griekse en Latijnse taal en cultuur, Romaanse talen en culturen, Scandinavische talen en culturen of Informatiekunde wil gaan studeren, is aan de Rijksuniversiteit Groningen aan het juiste adres. Deze bacheloropleidingen komen in vergelijking met vergelijkbare studies in ons land  als beste uit de bus volgens de Keuzegids Universiteiten 2011.

Ook de Letterenstudies Kunsten, cultuur en media, Duitse taal en cultuur, Engelse taal en cultuur en Taalwetenschap scoren hoog. Voor studies die alleen in Groningen worden aangeboden zoals American Studies, Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie, Finoegrische talen en culturen en Friese taal en cultuur was logischerwijs geen vergelijkend oordeel mogelijk.

De Keuzegids biedt een overzicht van alle bacheloropleidingen die Nederlandse universiteiten aanbieden en geeft een gedetailleerde beoordeling van een groot aantal daarvan. De onafhankelijke Keuzegids wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI), en is gebaseerd op de oordelen van studenten en experts.

Aan de Rijksuniversiteit Groningen werden dit jaar 55 opleidingen onder de loep genomen. Daarvan behaalden er 21 in hun categorie een plaats op het erepodium. Met een gedeelde tweede plaats in de algemene rangschikking van brede klassiek universiteiten, krijgt de Rijksuniversiteit Groningen een uitstekende beoordeling in de Keuzegids 2011.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:24