Wubbo Ockels en directeur-generaal VROM geven 'honours' colleges Sustainable Marketing

15 februari 2011
De Faculteit Economie en Bedrijfskunde biedt de getalenteerde honoursstudenten van de RUG een collegereeks aan over duurzaamheid en marketing, vanuit verschillende disciplines. Donderdag 17 februari opent Wubbo Ockels de cursus met een gastcollege. Ook Bernard ter Haar, directeur-generaal van VROM en alumnus van de RUG neemt een college voor zijn rekening.

"Lange tijd is gedacht dat duurzaamheid op gespannen voet staat met winst maken”. Maar we zien steeds meer dat het in elkaars verlengde ligt", aldus marketingdocent en coördinator van het programma Wander Jager van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. "Veel bedrijven presteren namelijk zelfs beter als ze duurzaam gaan produceren, zoals Unilever momenteel." Marketing is de centrale invalshoek voor de collegereeks, omdat het bij de keuze voor duurzaamheid draait om de communicatie met de consument, en om het in de markt zetten van nieuwe producten.

Een brede maatschappelijke transitie naar duurzaamheid vraagt om veranderingen in bijvoorbeeld productie, consumptie, bestuur en techniek. "In de collegereeks benaderen we duurzame marketing dan ook vanuit verschillende invalshoeken, opdat de studenten multidisciplinair leren te denken over duurzaamheid", aldus Jager.

Het Honours College van de RUG is bedoeld voor talentvolle en gemotiveerde studenten; zij krijgen een extra (honours)programma van 45 studiepunten naast de reguliere bacheloropleiding van 180 studiepunten.

Wubbo Ockels, hoogleraar in Delft en alumnus van de RUG zal in het openingscollege in gaan op duurzaamheid en de uitdagingen daarin voor de maatschappij. Bernard ter Haar is te gast op 17 maart. De directeur-generaal van het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer spreekt over de rol van de overheid in het stimuleren van een transitie naar duurzaamheid.

Voor meer informatie: dr. Wander Jager
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:24