Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bepaling van de beste winkellocaties

07 februari 2011

Beslissingen over toekomstige vestigingslocaties zijn cruciaal voor ondernemers, omdat een juiste locatie essentieel is voor het trekken van klanten. Recent onderzoek wijst uit dat de reisafstand tot de winkel de belangrijkste drijfveer is voor de winkelkeuze van klanten, gevolgd door assortiment en prijzen. De vestigingslocatie bepaalt dus in belangrijke mate het verzorgingsgebied van een winkel en daarmee het aantal mogelijke klanten.

Auke Hunneman ontwikkelt in zijn proefschrift modellen ter verbetering van de evaluatie van bestaande winkellocaties en ter beantwoording van de vraag op welke locaties het beste nieuwe winkels kunnen worden geopend. Hiermee komt dit onderzoek tegemoet aan het recent geuite verzoek om beter duidelijk te maken wat marketingactiviteiten opleveren. De door hem voorgestelde modellen zijn geschikt voor de ondersteuning van locatiebeslissingen in de marketingpraktijk in het algemeen, omdat zij gemakkelijk zijn aan te passen aan de specifieke omstandigheden van een bepaalde markt en omdat de benodigde gegevens tegenwoordig in veel branches routinematig worden verzameld.

Curriculum vitae
Auke Hunneman (Drachten, 1981) studeerde economie aan de RUG. Hij verrichtte zijn promotieonderzoek bij de vakgroep Marketing van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Hij promoveert op 7 februari (14.45 uur, Academiegebouw) tot doctor in de economie en bedrijfskunde bij prof.dr. T.H.A. Bijmolt. De titel van het proefschrift is: Advances in methods to support store location and design decisions. Tegenwoordig is Hunneman werkzaam als onderzoeker/docent bij de vakgroep Marketing van Handelshøyskolen BI (BI Norwegian School of Management) te Oslo, Noorwegen.

Laatst gewijzigd:12 februari 2018 15:58

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 08 oktober 2018

  Morele oordelen over mensen met overgewicht funest voor hun motivatie gezonder te leven

  Mensen met overgewicht en obesitas hebben te maken met allerlei negatieve vooroordelen. Vooral morele veroordelingen van mensen met overgewicht en obesitas blijken enorm schadelijk voor hun motivatie om gezonder te eten en meer te bewegen. Dat concluderen...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...