Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Dr. U. Yeliz Eseryel wins Emerald/EFMD Outstanding Doctoral Research Award

03 februari 2011
U. Yeliz Eseryel
U. Yeliz Eseryel

Emerald publishers awarded FEB researcher Dr. U. Yeliz Eseryel with the 2010 Outstanding Doctoral Research award for her thesis: “Leadership Behaviors and Perception in Self-Managing Virtual Teams”. The prize was sponsored by the Leadership & Organization Development Journal and includes €750, and the prospect of an offer of publication in the journal.

Eseryel got her PhD in Information Science and Technology, from the Syracuse University School of Information Studies, New York. Her prize winning dissertation research is on leadership dynamics in self-managing virtual teams. She specifically studied Open Source Software development teams. In a longitudinal study she followed a number of teams for a couple of years.

Dr. U. Yeliz Eseryel currently works at the Department of Business and ICT where she continues her work on Open Source Software development teams and on leadership in virtual teams. She believes the unique behaviors she identified may be relevant to other virtual teams. Therefore she welcomes collaborators who may have access to other types of teams (especially in organizations) to further explore leadership topics.

Laatst gewijzigd:12 februari 2018 15:52

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...