Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bedrijfskundig symposium met internationale 'productiviteitsgoeroe' Rajan Suri

01 februari 2011

‘Continu verbeteren’ is een centraal concept in succesvolle bedrijfsvoering. Daarbij is het streven zo min mogelijk te verspillen, ofwel 'lean' te werken. Het Lean Operations Research Center (LO-RC) van de Rijksuniversiteit Groningen organiseert op 11 februari een symposium over lean thinking, onderzoek én praktijk, en verwelkomt daar onder meer Professor Rajan Suri van de University of Wisconsin.

Suri is een goeroe op het gebied van productiviteitsverbetering. Het internationale tijdschrift Industry Week heeft hem onlangs opgenomen in de Manufacturing Hall of Fame, waar hij staat tussen bekende mensen als Michael Dell (Oprichter van Dell Computer), Rich Teerlink (voormalig CEO van Harley-Davidson) en Steve Jobs (Apple).

Suri is een veelgevraagd spreker op symposia en is adviseur van vele kleine en grote bedrijven. De grondgedachte van het Quick Response Manufacturing (QRM) Center dat hij oprichtte, is dat een bedrijf zich primair moet richten op het verkorten van de orderdoorlooptijd en dat dan automatisch de kostprijs omlaag gaat. De reactiesnelheid en flexibiliteit van organisaties moet daarom groot zijn.

Voor meer informatie

Laatst gewijzigd:12 februari 2018 15:50
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...