Boudewijn de Bruin benoemd tot hoogleraar Financial Ethics

01 februari 2011
De Bruin

Dr. B.P. de Bruin is per 1 januari benoemd tot hoogleraar Financial Ethics aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. De leerstoel is nieuw ingesteld aan de faculteit, en geeft invulling aan de breedgedragen maatschappelijke wens om toekomstige economen en bedrijfskundigen te scholen in ethiek.

"De economische crisis laat het belang van Financiële Ethiek zien", aldus De Bruin, "Denk aan vragen over bonussen, overheidssteun aan banken, of de bankierseed. Maar als wetenschappelijke discipline is de Financiële Ethiek nauwelijks ontwikkeld. Dat biedt veel mogelijkheden, zowel wat betreft onderwijs als wat betreft nieuwe onderzoeksprojecten."
Bij zijn onderzoek naar ethiek in de financiële sector, maakt de hoogleraar gebruik van methoden uit disciplines zoals de wijsgerige ethiek, de wiskundige speltheorie, en de logica.

Curriculum vitae
Boudewijn de Bruin (Almelo, 1974) studeerde één jaar compositieleer aan het conservatorium te Enschede, en vervolgens wiskunde en filosofie in Amsterdam, Berkeley en Harvard. Hij promoveerde aan het Institute for Logic, Language and Computation (Amsterdam) op een proefschrift over speltheorie en epistemische logica dat beloond werd met een prijs van de Stichting Praemium Erasmianum. De Bruin is sinds 2005 verbonden aan Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:24