Jeanne Peijnenburg benoemd tot hoogleraar Theoretische Filosofie

14 januari 2011
Jeanne Peijnenburg
Jeanne Peijnenburg is per 1 januari 2011 benoemd tot gewoon hoogleraar in de Theoretische Filosofie als opvolgster van Theo Kuipers.
Tot dan toe was Peijnenburg universitair hoofddocente en bijzonder hoogleraar in de Filosofische Argumentatietheorie en -Analyse aan deze Faculteit. Zij is voorzitter van de vakgroep Theoretische Filosofie omvattende de epistemologie, wetenschapsfilosofie, logica, argumentatietheorie en philosophy of mind.

Haar onderzoek richt zich vooral op het concept van waarschijnlijkheid in de epistemologie. Over deze en andere onderwerpen schrijft zij (dikwijls samen met David Atkinson) artikelen die verschijnen in filosofische toptijdschriften zoals:
Mind, Synthese, Studia Logica, Notre Dame Journal of Formal Logic en Studies in the History and Philosophy of Science.
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:23
printOok beschikbaar in het: English