Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof.dr. Pauline Kleingeld benoemd op Endowed Chair bij Filosofie

12 januari 2011

Prof.dr. Pauline Kleingeld is per 1 januari 2011 benoemd als Endowed Chair-hoogleraar bij de Faculteit Wijsbegeerte, naast de al eerder benoemde Igor Douven. De leeropdracht van Kleingeld is Ethiek en haar geschiedenis.

Kleingeld is internationaal en nationaal vermaard vanwege haar werk op het gebied van de filosofie van Immanuel Kant, de hedendaagse Kantiaanse ethiek en het wijsgerig kosmopolitisme en haar geschiedenis. Daarnaast richt zij zich op de volgende onderzoeksgebieden: praktische rationaliteit, ethiek, wijsgerig kosmopolitisme en politieke filosofie, inclusief feministische theorie.

Pauline Kleingeld is sinds 2004 hoogleraar aan het Instituut voor Wijsbegeerte van de Faculteit der Geesteswetenschappen (Instituut voor Wijsbegeerte) te Leiden. Daarvoor heeft zij ruim twaalf jaar gewerkt aan Washington University te St. Louis.

Sinds 2009 leidt zij een NWO programma getiteld 'Morality beyond illusions: Re-assessing the philosophical implications of empirical studies of moral agency'. Zij publiceerde in toonaangevende tijdschriften, zoals Philosophy and Public Affairs, Philosophical Quarterly, European Journal of Philosophy, Kant-Studien, en Journal of the History of Philosophy. Binnenkort verschijnt van haar Kant and Cosmopolitanism: The Philosophical Ideal of World Citizenship (Cambridge University Press).

 

Meer informatie: prof.dr. Paulien Kleingeld

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...