Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Prof.dr. Pauline Kleingeld benoemd op Endowed Chair bij Filosofie

12 januari 2011

Prof.dr. Pauline Kleingeld is per 1 januari 2011 benoemd als Endowed Chair-hoogleraar bij de Faculteit Wijsbegeerte, naast de al eerder benoemde Igor Douven. De leeropdracht van Kleingeld is Ethiek en haar geschiedenis.

Kleingeld is internationaal en nationaal vermaard vanwege haar werk op het gebied van de filosofie van Immanuel Kant, de hedendaagse Kantiaanse ethiek en het wijsgerig kosmopolitisme en haar geschiedenis. Daarnaast richt zij zich op de volgende onderzoeksgebieden: praktische rationaliteit, ethiek, wijsgerig kosmopolitisme en politieke filosofie, inclusief feministische theorie.

Pauline Kleingeld is sinds 2004 hoogleraar aan het Instituut voor Wijsbegeerte van de Faculteit der Geesteswetenschappen (Instituut voor Wijsbegeerte) te Leiden. Daarvoor heeft zij ruim twaalf jaar gewerkt aan Washington University te St. Louis.

Sinds 2009 leidt zij een NWO programma getiteld 'Morality beyond illusions: Re-assessing the philosophical implications of empirical studies of moral agency'. Zij publiceerde in toonaangevende tijdschriften, zoals Philosophy and Public Affairs, Philosophical Quarterly, European Journal of Philosophy, Kant-Studien, en Journal of the History of Philosophy. Binnenkort verschijnt van haar Kant and Cosmopolitanism: The Philosophical Ideal of World Citizenship (Cambridge University Press).

 

Meer informatie: prof.dr. Paulien Kleingeld

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56

Meer nieuws

 • 02 april 2019

  ‘Verliesgevoelens bepalen stemgedrag’

  'Iedereen hier vindt het mooi dat de universiteit terug is in Friesland.’ Aan het woord is Caspar van den Berg, hoogleraar Global and Local Governance op de Campus Fryslân van de RUG. Van den Berg kent ‘de regio’ en kan vanuit theorie én praktijk commentaar...

 • 29 maart 2019

  Prof.dr. Jeff De Hosson koninklijk onderscheiden

  Vrijdag 29 maart werd prof.dr. J. Th. M. De Hosson koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Waarnemend burgemeester Koos Wiersma van de gemeente Westerkwartier decoreerde hem in de Aula van het Academiegebouw, na afloop...

 • 27 maart 2019

  Huiseigenaar 2,7 procent meer kwijt aan lokale belastingen

  Een huishouden met een eigen woning betaalt dit jaar gemiddeld 2,7 procent meer belasting aan de gemeente, de provincie en het waterschap. De gemeentelijke lasten stijgen gemiddeld 3,5 procent, de waterschapslasten 2,3 procent en de provinciale lasten...