Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Prof.dr. Pauline Kleingeld benoemd op Endowed Chair bij Filosofie

12 januari 2011

Prof.dr. Pauline Kleingeld is per 1 januari 2011 benoemd als Endowed Chair-hoogleraar bij de Faculteit Wijsbegeerte, naast de al eerder benoemde Igor Douven. De leeropdracht van Kleingeld is Ethiek en haar geschiedenis.

Kleingeld is internationaal en nationaal vermaard vanwege haar werk op het gebied van de filosofie van Immanuel Kant, de hedendaagse Kantiaanse ethiek en het wijsgerig kosmopolitisme en haar geschiedenis. Daarnaast richt zij zich op de volgende onderzoeksgebieden: praktische rationaliteit, ethiek, wijsgerig kosmopolitisme en politieke filosofie, inclusief feministische theorie.

Pauline Kleingeld is sinds 2004 hoogleraar aan het Instituut voor Wijsbegeerte van de Faculteit der Geesteswetenschappen (Instituut voor Wijsbegeerte) te Leiden. Daarvoor heeft zij ruim twaalf jaar gewerkt aan Washington University te St. Louis.

Sinds 2009 leidt zij een NWO programma getiteld 'Morality beyond illusions: Re-assessing the philosophical implications of empirical studies of moral agency'. Zij publiceerde in toonaangevende tijdschriften, zoals Philosophy and Public Affairs, Philosophical Quarterly, European Journal of Philosophy, Kant-Studien, en Journal of the History of Philosophy. Binnenkort verschijnt van haar Kant and Cosmopolitanism: The Philosophical Ideal of World Citizenship (Cambridge University Press).

 

Meer informatie: prof.dr. Paulien Kleingeld

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56

Meer nieuws

 • 02 december 2019

  Podcast ‘In de Wetenschap’ met Caspar van den Berg

  In de Wetenschap is de podcast van de Rijksuniversiteit Groningen. Hierin hoor je interviews met onderzoekers, nieuws en reportages uit de Groningse academische wereld. De podcast is er voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap en academisch...

 • 28 november 2019

  Edelherten reageren amper op wolvenurine in Nederland en Polen

  Grote carnivoren zoals wolven keren langzamerhand terug naar West-Europa, waaronder Nederland. Edelherten hebben hier ruim een eeuw in afwezigheid van wolven geleefd. De geur van wolvenurine maakt hen hierdoor niet waakzamer, laten onderzoekers van...

 • 28 november 2019

  Accreditatie voor studentenvereniging Vindicat

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool Groningen (HG) nemen het advies van de Accreditatiecommissie Studentenorganisaties over om studentenvereniging Vindicat atque Polit weer te accrediteren.