Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Iris F.A. Vis benoemd tot hoogleraar Industrial Engineering

20 januari 2011

Iris Vis is per 1 februari benoemd tot hoogleraar Industrial Engineering aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Bij Industrial Engineering draait het om het ontwerpen en verbeteren van processen en systemen, zoals distributienetwerken, productie- en dienstverleningsprocessen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van diverse methoden, waaronder wiskundige modellering.

In haar onderzoek legt Vis de nadruk op het ontwerpen en optimaliseren van containerterminals, de voertuigroutering en -toewijzing, het klantgericht voorraadbeheer en supply chain management.

Havenactiviteiten

Iris Vis is betrokken bij onderzoeksprojecten over havenactiviteiten, containeroverslag en containertransport. Het gebruik van containers blijft groeien en havens in de hele wereld moeten alert blijven om hun concurrentiekracht te behouden. Dit heeft tot gevolg dat containerterminals constant op zoek zijn naar nieuwe methoden om hun opslag- en overslagcapaciteiten te verbeteren. Daarnaast zoekt het management van terminals naar innovatieve manieren om samen te werken in netwerken van meerdere terminals.

Het algemene doel van Vis' onderzoeksprojecten is om nieuwe plannings- en besturingsmechanismen te ontwikkelen die de besluitvormingsprocessen kunnen ondersteunen. Eerdere projecten werden uitgevoerd in samenwerking met de havens van Rotterdam en Amsterdam. Door ondersteuning uit het Ubbo Emmius Fonds, mogelijk gemaakt door een gift van Groningen Seaports, kunnen een gepromoveerd onderzoeker en een promovendus (AIO) worden aangesteld om met Iris Vis te werken aan onderzoeksprojecten op het gebied van haven- en netwerkontwerp.

Curriculum Vitae

Prof. dr. Iris F.A. Vis heeft een Master-diploma in de wiskunde (specialisatie Operations Research) van de Universiteit Leiden en promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij was universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam en gastonderzoeker aan Virginia Polytechnic Institute and State University voor haar komst naar de Rijksuniversiteit Groningen.

Vis heeft vele projecten uitgevoerd in samenwerking met het bedrijfsleven resulterend in een combinatie van fundamenteel onderzoek en praktisch toepasbare resultaten. Haar artikelen zijn gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften zoals Operations Research, Transportation Science, European Journal of Operational Research en IIE Transactions. Zij fungeert als area editor voor het tijdschrift Computers & Industrial Engineering en als associate editor voor het tijdschrift OR Spectrum. Diverse prijzen zijn toegekend voor haar wetenschappelijke werk, waaronder de INFORMS Transportation Science Section Dissertation Award 2002.

Laatst gewijzigd:19 juli 2017 13:37

Meer nieuws