FEB hoogleraar Garretsen in beoordelingscommissie Deutsche Bundesbank

11 januari 2011
Garretsen

De Duitse centrale bank, de Bundesbank, heeft professor Harry Garretsen van de FEB benoemd in een commissie van vier internationale wetenschappers die de kwaliteit van het wetenschappelijke onderzoek van de Bundesbank gaat evalueren. De hoogleraar international economics and business en aanstaande decaan van de faculteit stemde graag in met de benoeming: "De Bundesbank is toch wel toonaangevend onder centrale banken te noemen, en ik vind het dan ook een eer hiervoor gevraagd te zijn," aldus Garretsen.

De Bundesbank doet, evenals andere centrale banken, ook eigen wetenschappelijk onderzoek. Garretsen: "Dit onderzoek moet concurreren met onderzoek aan universiteiten, met als verschil dat het primaire doel van het onderzoek van de Bundesbank de toepasbaarheid voor het beleid van de Bundesbank is." Garretsen nam in 2009 al eerder plaats in een vergelijkbare commissie die het onderzoek van De Nederlandsche Bank beoordeelde.

Eindrapport in de zomer

In de evaluatiecommissie heeft de Bundesbankdirectie naast Garretsen, de hoogleraren Dale Henderson (Georgetown University), Manfred Neumann (Universität Bonn) en William Perraudin (Imperial College London) benoemd. De concrete opdracht is om enerzijds de kwaliteit van het onderzoek en anderzijds de interactie tussen onderzoek en beleid te beoordelen. In de zomer van 2011 volgt het eindrapport.

Prof.dr. Harry Garretsen

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:23