Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Maarten Allers benoemd tot hoogleraar economie van decentrale overheden

10 januari 2011
Allers
Allers

Dr. M.A. Allers per 1 januari benoemd tot hoogleraar Economics of Sub-national Government bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Hij doet onderzoek op het gebied van openbare financiën, economie van decentrale overheden (gemeenten, provincies, waterschappen), financiële verhoudingen, lokale belastingen, politieke economie en armoedeval. 

 

Allers is directeur van het COELO, het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden aan de FEB. Het COELO is onder andere bekend van de Atlas Lokale Lasten die zij ieder jaar publiceert. Daarin worden de gemeentelijke belastingtarieven geïnventariseerd. Verder heeft het COELO een analysemethode ontwikkeld voor het armoedebeleid per gemeente.

 

Zie: FEB nieuws (29/03/10) " COELO Atlas Lokale Lasten: Stijging gemeentelijke woonlasten zeer beperkt "

 

Curriculum vitae

Maarten Allers (Utrecht, 1964) studeerde economie in Groningen en promoveerde in 1994 aan de RUG op het proefschrift ‘Administrative and compliance costs of taxation and public transfers in the Netherlands’. Na zijn promotie bleef hij als onderzoeker verbonden aan het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO). In 2006 werd hij directeur van dit onderzoekcentrum aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:23
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 21 januari 2019

  Change | Oratie Nancy Kamp-Roelands op 22 januari

  Door grote uitdagingen op het gebied van milieu, maatschappij, economie en technologie veranderen onze omgeving snel. Ook de rol van het bedrijfsleven in de samenleving verandert. Het idee dat een meer waardengedreven bedrijfsmodel voor meerdere stakeholders...

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...