Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Maarten Allers benoemd tot hoogleraar economie van decentrale overheden

10 januari 2011
Allers
Allers

Dr. M.A. Allers per 1 januari benoemd tot hoogleraar Economics of Sub-national Government bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Hij doet onderzoek op het gebied van openbare financiën, economie van decentrale overheden (gemeenten, provincies, waterschappen), financiële verhoudingen, lokale belastingen, politieke economie en armoedeval. 

 

Allers is directeur van het COELO, het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden aan de FEB. Het COELO is onder andere bekend van de Atlas Lokale Lasten die zij ieder jaar publiceert. Daarin worden de gemeentelijke belastingtarieven geïnventariseerd. Verder heeft het COELO een analysemethode ontwikkeld voor het armoedebeleid per gemeente.

 

Zie: FEB nieuws (29/03/10) " COELO Atlas Lokale Lasten: Stijging gemeentelijke woonlasten zeer beperkt "

 

Curriculum vitae

Maarten Allers (Utrecht, 1964) studeerde economie in Groningen en promoveerde in 1994 aan de RUG op het proefschrift ‘Administrative and compliance costs of taxation and public transfers in the Netherlands’. Na zijn promotie bleef hij als onderzoeker verbonden aan het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO). In 2006 werd hij directeur van dit onderzoekcentrum aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:23

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 08 oktober 2018

  Morele oordelen over mensen met overgewicht funest voor hun motivatie gezonder te leven

  Mensen met overgewicht en obesitas hebben te maken met allerlei negatieve vooroordelen. Vooral morele veroordelingen van mensen met overgewicht en obesitas blijken enorm schadelijk voor hun motivatie om gezonder te eten en meer te bewegen. Dat concluderen...

 • 02 oktober 2018

  Tweede GDBC-event in DOT: komt u ook?

  Op dinsdag 13 november vindt het tweede event van het Groningen Digital Business Centre (GDBC) plaats. Na de geslaagde opening op 3 april, heeft GDBC wederom een inspirerend programma voor u opgesteld. We nodigen u graag uit in DOT Groningen om de...