Maarten Allers benoemd tot hoogleraar economie van decentrale overheden

10 januari 2011
Allers

Dr. M.A. Allers per 1 januari benoemd tot hoogleraar Economics of Sub-national Government bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Hij doet onderzoek op het gebied van openbare financiën, economie van decentrale overheden (gemeenten, provincies, waterschappen), financiële verhoudingen, lokale belastingen, politieke economie en armoedeval.

Allers is directeur van het COELO, het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden aan de FEB. Het COELO is onder andere bekend van de Atlas Lokale Lasten die zij ieder jaar publiceert. Daarin worden de gemeentelijke belastingtarieven geïnventariseerd. Verder heeft het COELO een analysemethode ontwikkeld voor het armoedebeleid per gemeente.

Zie: FEB nieuws (29/03/10) " COELO Atlas Lokale Lasten: Stijging gemeentelijke woonlasten zeer beperkt "

Curriculum vitae

Maarten Allers (Utrecht, 1964) studeerde economie in Groningen en promoveerde in 1994 aan de RUG op het proefschrift ‘Administrative and compliance costs of taxation and public transfers in the Netherlands’. Na zijn promotie bleef hij als onderzoeker verbonden aan het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO). In 2006 werd hij directeur van dit onderzoekcentrum aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:23
printOok beschikbaar in het: English