Schaatsster en FEB Student Thijsje Oenema wint NK kortebaan

01 januari 2011

Schaatsster Thijsje Oenema, student aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, heeft op 30 december de Nederlandse kampioenschappen op de kortebaan voor vrouwen gewonnen. De 22-jarige Friezin pakte 2009 ook al deze titel. Op de ijsbaan van Lemmer reed zij de afstand van 140 meter vijf maal onder de 14 seconden, wat geen enkele andere deelneemster lukte.

Kortebaan schaatsen is een vorm van sprinten waarbij vrouwen een rechte baan van 140 meter afleggen en mannen een baan van 160 meter.

Twee dagen voor dit NK kortebaan werd Oenema ook al vijfde op het NK sprint. Eind januari neemt de FEB student bovendien deel aan de wereldbekerwedstrijden in Moskou, waar zij op de 500 meter uitkomt.

Topsportregeling
Oenema weet haar studie met schaatsen te combineren via de topsportregeling van de Rijksuniversiteit Groningen, bedoeld voor studenten die tot de beste van Nederland behoren in hun tak van sport. Met de regeling mogen deze studenten bijvoorbeeld tentamens later inhalen en hoeven zij studieopdrachten niet in groepjes te maken.

Laatst gewijzigd:12 februari 2018 15:26