Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Rinus Otte: 'Werksfeer in rechtbank is slecht'

01 december 2010
Het Nederlandse rechtssysteem stagneert door bureaucratie, organisatorische en personele problemen. Dat schrijft bijzonder hoogleraar Organisatie rechtspraak en vice-president van het Gerechtshof Arnhem prof. dr. mr. M. Otte in zijn boek ‘De nieuwe kleren van de rechter’. Op Inoverheid.nl verschijnt op 19 november 2010 het artikel Verziekte sfeer in de rechtbank. De Groene Amsterdammer publiceert op 1 december 2010 het artikel Het gebutste gebefte geboefte. Het Reformatorisch Dagblad wijdt er op 10 december een boekrecensie aan.
Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:34

Meer nieuws

 • 17 april 2019

  Propedeusejaar Rechtsgeleerdheid Leeuwarden verhuist naar Campus Fryslân

  Met ingang van het studiejaar 2019/2020 vindt het eerste studiejaar van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid Leeuwarden plaats in het nieuwe gebouw van de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen.

 • 15 april 2019

  Ras en recht

  De Amerikaanse Janet Thompson Jackson omarmt het lustrumthema ‘all inclusive’ volledig. Jackson werkt dit jaar als gastdocent aan de rechtenfaculteit van de RUG. Aan haar thuisinstelling, Washburn University School of Law in Topeka, doceert ze het vak...

 • 15 april 2019

  Edwin Woerdman: 'CO2-taks op langere termijn last voor energietransitie'

  De voorgenomen CO2-taks voor bedrijven gaat grotendeels voorbij aan het feit dat er al een systeem voor CO2-beprijzing is: het Europese emissiehandelssysteem.