Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Facebook-pagina in de lucht!

14 december 2010

De Scholierenacademie heeft een eigen Facebook-pagina!

Op deze pagina kunnen aankomende studenten met elkaar in contact komen. Door middel van de knop vind ik leuk of like , kunnen ze lid worden van onze pagina. Ze kunnen hier elkaar de nieuwste tips geven op gebieden als wetenschappelijk interessante boeken, links voor Open Course Ware of links naar interessante lezingen. Maar ook de meer praktische kanten van het studentenleven kunnen hier besproken worden, zoals informatie over verschillende studentenverenigingen, hoe en waar men goedkoop een fiets kan kopen en het overkopen van (studie)boeken. Daarnaast kun je allerlei vragen kwijt op het prikbord waar wij of andere bezoekers van onze Facebook-pagina antwoord op zullen geven. Natuurlijk kondigt de Scholierenacademie ook de activiteiten voor scholieren aan.

Waarom Facebook? Ik zit op Hyves!

De Scholierenacademie heeft gekozen om een pagina op Facebook te maken. Veel studenten van de RUG (en andere universiteiten) zitten op Facebook. Hopelijk blijven de studiekiezers van nu lid van de Scholierenacademie wanneer zij straks gaan studeren. Zo kunnen studenten de studiekiezers van straks helpen bij hun vragen. Bij de Facebook-pagina van de RUG voor internationale studenten werkt dat al heel goed!

Facebook voor studiekiezers

Niet iedere scholier is een studiekiezer, maar misschien ben je al wel actief bezig met je studiekeuze. Kijk in dat geval ook eens op de Facebook-pagina voor RUG studiekiezers.

Laatst gewijzigd:20 oktober 2016 14:51

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...