Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Facebook-pagina in de lucht!

14 december 2010

De Scholierenacademie heeft een eigen Facebook-pagina!

Op deze pagina kunnen aankomende studenten met elkaar in contact komen. Door middel van de knop vind ik leuk of like , kunnen ze lid worden van onze pagina. Ze kunnen hier elkaar de nieuwste tips geven op gebieden als wetenschappelijk interessante boeken, links voor Open Course Ware of links naar interessante lezingen. Maar ook de meer praktische kanten van het studentenleven kunnen hier besproken worden, zoals informatie over verschillende studentenverenigingen, hoe en waar men goedkoop een fiets kan kopen en het overkopen van (studie)boeken. Daarnaast kun je allerlei vragen kwijt op het prikbord waar wij of andere bezoekers van onze Facebook-pagina antwoord op zullen geven. Natuurlijk kondigt de Scholierenacademie ook de activiteiten voor scholieren aan.

Waarom Facebook? Ik zit op Hyves!

De Scholierenacademie heeft gekozen om een pagina op Facebook te maken. Veel studenten van de RUG (en andere universiteiten) zitten op Facebook. Hopelijk blijven de studiekiezers van nu lid van de Scholierenacademie wanneer zij straks gaan studeren. Zo kunnen studenten de studiekiezers van straks helpen bij hun vragen. Bij de Facebook-pagina van de RUG voor internationale studenten werkt dat al heel goed!

Facebook voor studiekiezers

Niet iedere scholier is een studiekiezer, maar misschien ben je al wel actief bezig met je studiekeuze. Kijk in dat geval ook eens op de Facebook-pagina voor RUG studiekiezers.

Laatst gewijzigd:20 oktober 2016 14:51

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...