Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hans Engels: 'Geen reden voor terughoudendheid Eerste Kamer'

07 december 2010
Het kabinet debatteert met de Eerste Kamer over begroting, regeringsverklaring en regeer- en gedoogakkoord. De eerste maanden zal Rutte spitsroeden moeten lopen in de Eerste Kamer. CDA en VVD hebben daar samen 35 van de 75 zetels en ze kunnen er niet terugvallen op een gedoogpartner PVV, die nog niet in de senaat is vertegenwoordigd. Fractievoorzitter van D66 in de Eerste Kamer en hoogleraar staatsrecht prof. mr. J.W.M. Engels wordt geïnterviewd in het artikel 'Spitsroeden lopen in de Eerste Kamer' in Trouw van 7 december 2010.
Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:34

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...