Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Docent van het Jaar 2010: Han Thomas Adriaenssen

20 december 2010

Voorafgaand aan het STUFF kerstdiner werd afgelopen donderdag (16 december) de winnaar van het facultaire gedeelte van de Docent van het Jaar verkiezing 2010 bekendgemaakt. Al gonsden de geruchten al door de gangen, officieel wisten we nog van niets. De eindstrijd ging tussen een van de jongste en een van de oudste docenten... Han Thomas Adriaenssen won! Op de tweede plaats, met slechts één stem verschil, eindigde  Job van Eck.

Docent van het Jaar 2010
Han Thomas Adriaenssen met beker

Een aantal citaten van studenten die eraan bijdroegen dat Han Thomas Adriaenssen als eerste eindigde:

Hij weet heel boeiend en op een enthousiaste manier te vertellen, hij spreekt duidelijk, hij weet zijn geestdrift over te brengen op de studenten. Hij is heel TOF!

Charismatisch, energiek en een passie voor zijn vak

Hij weet zijn grote hoeveelheid kennis van zaken op een gestructureerde en humoristische wijze over te brengen. En hij kan uit de meest warrige vraagstellingen of opmerkingen van studenten altijd de kern van het probleem halen en vervolgens beantwoorden.”

Enthousiast, geniaal, geniaal, geniaal

In totaal zijn zestig stemmen uitgebracht. Deze zijn verdeeld over maar liefst 17 verschillende docenten. Genoemd zijn: Michel ter Hark, Anne Ruth Mackor, Fred Keijzer, Eddo Evink, Jeanne Peijnenburg, Martin van Hees, René Gabri ëls, Arthur Weststeijn, Boudewijn de Bruin, Karin de Boer, Detlev Pätzold, Hans Harbers en Jan-Willem Romeijn. Zij kregen 1, 2 of 3 stemmen. Een interessant gegeven is dat eerdere winnaars Arjo Vanderjagt, Eddo Evink en Jan-Willem Romeijn dit jaar met zijn drie ën bij elkaar slechts vier stemmen binnen sleepten...

De tweede plaats is voor Job van Eck: Het is zijn laatste jaar op de faculteit. Hij heeft dit jaar een heuse fanclub en is populairder dan ooit tevoren. Enkele citaten van studenten die op hem stemden: “Spreekt heerlijk rustig en duidelijk”, “Uitstekende colleges”, “Inspirerend, geduldig, didactisch zeer sterk en een enorme kennisbasis + PASSIE!”, “Inspirerend, leuke anekdotes, grappig, duidelijk -> cool

Derde werd René Boomkens, die vorige jaren steeds op de tweede plek eindigde. Een selectie uit de commentaren over hem: “Hij geeft het meest geïnspireerd en inspirerend college”, “Grote verhalen, mooi verteld zoals ik me filosofiecollege voorstel” en “Omdat zijn liefde voor cultuur en muziek niet alleen zichtbaar is in de klas, maar ook in het dagelijks leven: hij kan geweldig zingen en dansen”

En op de vierde plaats staat Barteld Kooi: “Omdat ie grapjes kan maken over het saaiste vak”, “Hij is vet lief”, “Maakt zelfs logica leuk”en “goede combinatie tussen serieus en grappig”,

(met dank aan Reina Baars)

Laatst gewijzigd:07 juni 2016 16:01

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 15 november 2018

  Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen

  De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Universiteiten...

 • 10 september 2018

  Justin Bruner and Ryan Doody join the Centre for PPE

  Starting in the new academic year, our Centre for Philosophy, Politics and Economics will have two new members: Justin Bruner and Ryan Doody.