Irene Tieleman benoemd tot adjunct-hoogleraar Dierecologie

22 december 2010

Bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is dr. B.I. Tieleman per 1 september 2010 benoemd tot adjunct-hoogleraar op de leerstoel Dierecologie. Tieleman is sinds 2005 werkzaam bij het Center for Ecological and Evolutionary Studies (CEES) van de RUG. Haar onderzoek richt zich vooral op de relatie bij vogels tussen ziekte, risico en levensduur in uiteenlopende levensgebieden. Veldonderzoek vindt plaats in zowel Arctische als gematigde gebieden, als in de tropen en de woestijn. Het trekgedrag van leeuweriken is onderwerp van en van haar onderzoeksprojecten.

Irene Tieleman (Groningen, 1973) studeerde in 1997 cum laude af in de biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar zij in 2002, eveneens cum laude, promoveerde op het proefschrift 'Avian adaptation along a aridity gradient – physiology, behavior and life history'. Ze heeft vele nationale en internationale financieringen verworven, zowel voor studie als voor onderzoek, waaronder een Venibeurs. Ook kreeg zij een Rosalind Franklin Fellow positie aan de RUG.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13