Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nico van de Merbel benoemd tot hoogleraar Industrial Bioanalysis

14 december 2010

Bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is dr. N.C. van de Merbel per 1 september 2010 benoemd tot hoogleraar honorair op de leerstoel Industrial Bioanalysis. Van de Merbel (1966) is werkzaam bij het het bioanalytisch laboratorium van PRA International in Zuidlaren. Op de universiteit gaat hij werken bij de vakgroep analytische biochemie.

Nico van de Merbel (1966) studeerde scheikunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en promoveerde er in 1994. Sinds 1995 werkt hij als onderzoeker en sinds 2003 als wetenschappelijk directeur bij PRA International in Zuidlaren.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 16 november 2018

  Prof. dr. Dirk Slotboom wint FSE Teaching Award 2017

  Op de Education Day van de Faculty of Science and Engineering is de winnaar van de Faculty Teaching Award 2017 onthuld: prof. dr. Dirk Slotboom is verkozen tot FSE-docent van het jaar 2017.

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 14 november 2018

  De lift tussen leven en dood

  De celmembraan is de grens van het leven. Dit dunne vettige omhulsel houdt de inhoud van de cel bij elkaar. De transporteiwitten in die membraan zijn van levensbelang. Ze zorgen voor contact en uitwisseling met de buitenwereld. RUG-hoogleraar biochemie...