Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Andreas Herrmann benoemd tot hoogleraar Polymer Chemistry and Bioengineering

08 december 2010

Andreas Herrmann (Duitsland, 1970) van het Zernike Institute for Advanced Materials aan de Rijksuniversiteit Groningen is per 1 augustus 2010 benoemd tot hoogleraar Polymer Chemistry and Bioengineering. Hij was sinds 2007 adjunct-hoogleraar. Begin 2010 ontving hij een NWO Vici-subsidie van 1,5 miljoen euro. Zijn onderzoekgroep houdt zich bezig met gemanipuleerde biomacromoleculen en bio-organische hybride structuren voor medische en technologische toepassingen. De Vici-beurs is verleend voor het verder ontwikkelen van hybride materialen die bestaan uit nucleïnezuren en synthetische moleculen zoals polymeren.

Lees verder: http://www.rug.nl/corporate/nieuws/kortNieuws/2010/VICIHermann

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Mysterie van supergeleidingskoepel opgelost

  Natuurkundigen van de RUG hebben, met collega’s uit Nijmegen en Hong Kong, een enkele laag wolfraam-disulfide supergeleidend gemaakt met behulp van een elektrisch veld.  Hun metingen laten de typerende ‘koepelvormige’ supergeleidende fase zien en kunnen...

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart