Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Andreas Herrmann benoemd tot hoogleraar Polymer Chemistry and Bioengineering

08 december 2010

Andreas Herrmann (Duitsland, 1970) van het Zernike Institute for Advanced Materials aan de Rijksuniversiteit Groningen is per 1 augustus 2010 benoemd tot hoogleraar Polymer Chemistry and Bioengineering. Hij was sinds 2007 adjunct-hoogleraar. Begin 2010 ontving hij een NWO Vici-subsidie van 1,5 miljoen euro. Zijn onderzoekgroep houdt zich bezig met gemanipuleerde biomacromoleculen en bio-organische hybride structuren voor medische en technologische toepassingen. De Vici-beurs is verleend voor het verder ontwikkelen van hybride materialen die bestaan uit nucleïnezuren en synthetische moleculen zoals polymeren.

Lees verder: http://www.rug.nl/corporate/nieuws/kortNieuws/2010/VICIHermann

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 22 januari 2019

  NNV-Diversiteitsprijs 2018 voor de Faculty of Science and Engineering

  De eerste editie van de NNV-Diversiteitsprijs is gewonnen door de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. De NNV heeft de prijs in het leven geroepen voor de natuurkunde-instelling die het succesvolst is in het in de praktijk...

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...