Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Andreas Herrmann benoemd tot hoogleraar Polymer Chemistry and Bioengineering

08 december 2010

Andreas Herrmann (Duitsland, 1970) van het Zernike Institute for Advanced Materials aan de Rijksuniversiteit Groningen is per 1 augustus 2010 benoemd tot hoogleraar Polymer Chemistry and Bioengineering. Hij was sinds 2007 adjunct-hoogleraar. Begin 2010 ontving hij een NWO Vici-subsidie van 1,5 miljoen euro. Zijn onderzoekgroep houdt zich bezig met gemanipuleerde biomacromoleculen en bio-organische hybride structuren voor medische en technologische toepassingen. De Vici-beurs is verleend voor het verder ontwikkelen van hybride materialen die bestaan uit nucleïnezuren en synthetische moleculen zoals polymeren.

Lees verder: http://www.rug.nl/corporate/nieuws/kortNieuws/2010/VICIHermann

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.