Ernestine Gordijn benoemd tot hoogleraar Sociale cognities en emoties

08 december 2010

Ernestine Gordijn is per 1 september 2010 benoemd tot hoogleraar Sociale cognities en emoties bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. Gordijn houdt zich bezig met de cognitieve processen die optreden bij interacties tussen mensen en de emoties die deze oproepen. Bijvoorbeeld: hoe mensen elkaar waarnemen, hoe zij denken door anderen waargenomen te worden en welke emoties dit oproept. Tot haar benoeming was ze, sinds 2008, adjunct-hoogleraar.

Ernestine Gordijn (Noordoostpolder, 1969) studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 1998, eveneens aan de UvA. Na haar promotie werd ze postdoc-onderzoeker aan de UvA en visiting scholar aan de University of Colorado, VS. In 2004 kwam ze naar de Rijksuniversiteit Groningen, eerst als universitair hoofddocent en sinds 2008 als adjunct-hoogleraar.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13