Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Sanne Parlevliet winnares Studieprijs Praemium Erasmianum

16 december 2010

Op 15 december 2010 heeft Sanne Parlevliet de Studieprijs Praemium Erasmianum in ontvangst genomen. Ze is één van de vijf winnaars van de Studieprijs van de stichting Praemium Erasmianum voor bijzondere dissertaties op het gebied van de geesteswetenschappen en de maatschappij- en gedragswetenschappen. Zij kreeg deze prijs voor haar proefschrift 'Meesterwerken met ezelsoren. Bewerkingen van literaire klassiekers voor kinderen 1850-1950' aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen.

Sinds 1988 verleent de Stichting Praemium Erasmianum jaarlijks Studieprijzen. Maximaal vijf prijzen van 3000 Euro elk worden toegekend aan jonge onderzoekers in de geesteswetenschappen en de sociale wetenschappen, die een proefschrift van uitzonderlijk hoge kwaliteit hebben verdedigd aan een Nederlandse universiteit.

Sanne Parlevliet werkt momenteel als post-doc aan de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Contact: dr. S. Parlevliet
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:23

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.