Sanne Parlevliet winnares Studieprijs Praemium Erasmianum

16 december 2010

Op 15 december 2010 heeft Sanne Parlevliet de Studieprijs Praemium Erasmianum in ontvangst genomen. Ze is één van de vijf winnaars van de Studieprijs van de stichting Praemium Erasmianum voor bijzondere dissertaties op het gebied van de geesteswetenschappen en de maatschappij- en gedragswetenschappen. Zij kreeg deze prijs voor haar proefschrift 'Meesterwerken met ezelsoren. Bewerkingen van literaire klassiekers voor kinderen 1850-1950' aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen.

Sinds 1988 verleent de Stichting Praemium Erasmianum jaarlijks Studieprijzen. Maximaal vijf prijzen van 3000 Euro elk worden toegekend aan jonge onderzoekers in de geesteswetenschappen en de sociale wetenschappen, die een proefschrift van uitzonderlijk hoge kwaliteit hebben verdedigd aan een Nederlandse universiteit.

Sanne Parlevliet werkt momenteel als post-doc aan de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Contact: dr. S. Parlevliet
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:23