Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rubiconsubsidie voor KVI-promovendus Ruud Vinke

13 december 2010
Ruud Vinke
Ruud Vinke

KVI-promovendus Ruud Vinke heeft een Rubiconsubsidie ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschapelijk onderzoek NWO. De subsidie zal gebruikt worden voor een postdocaanstelling van twee jaar aan het Molecular Imaging Instrumentation laboratorium van de Stanford Universiteit in de VS. Doel van het onderzoeksproject zal  zijn om te komen tot een scherpere beeldvorming bij kankerdiagnose.

Doel van het Rubicon-programma is talentvolle onderzoekers bij Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstituten van KNAW en NWO na voltooiing van hun promotie voor de wetenschap te behouden. Rubicon biedt recent gepromoveerde wetenschappers de mogelijkheid ervaring op te doen aan een buitenlands topinstituut of aan een excellent Nederlands onderzoeksinstituut, voor een periode van maximaal twee jaar.

De titel van de Rubiconaanvraag was 'A novel time-of-flight emission tomography based on monolithic scintillation detectors'. In zijn onderzoek aan de Stanford Universiteit zal Ruud Vinke een prototype PET-systeem ontwikkelen volgens een nieuw detectorconcept. Positron Emissie Tomografie (PET) is een beeldvormende techniek voornamelijk toegepast voor de diagnose van kanker. De resulterende betere beelkwaliteit die Vinke hoopt te bereiken leidt o.a. tot een vroegere diagnose, essentieel voor effectieve kankertherapie.

Ruud Vinke zal op 28 januari 2011 promoveren aan de Rijksuniversiteit Groningen op een proefschrift getiteld 'Time-of-flight PET with SiPM sensors on monolithic scintillation crystals'.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:23
printView this page in: English

Meer nieuws