Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

(adjunct) Hoogleraarbenoemingen bij GMW: Theo Bouman, Ernestine Gordijn, Claudi Bockting en Egbert Harskamp

09 december 2010

Ernestine Gordijn is per 1 september 2010 benoemd tot hoogleraar Sociale cognities en emoties bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. Gordijn houdt zich bezig met de cognitieve processen die optreden bij interacties tussen mensen en de emoties die deze oproepen. Bijvoorbeeld: hoe mensen elkaar waarnemen, hoe zij denken door anderen waargenomen te worden en welke emoties dit oproept.

Egbert Harskamp is per 1 november 2010 door het Groninger Universiteitsfonds bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen benoemd tot bijzonder hoogleraar Effectieve leeromgevingen. Harskamp houdt zich, ook in zijn onderzoek, bezig met het ontwerpen en implementeren van leeromgevingen gericht op probleemoplossend leren.  

Theo Bouman is per 1 september 2010 bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen benoemd tot adjunct-hoogleraar Disseminatie en praktijkbeoefening van klinische psychologie in de gezondheidszorg. Zijn onderzoek en onderwijs is gericht op de link tussen theorie en praktijk van klinisch psychologen, in het bijzonder van angst en somatofore stoornissen, zoals bijvoorbeeld hypochondrie.

Claudi Bockting is per 1 december 2010 benoemd als adjunct hoogleraar met de leerstoel 'Depressie: Etiologie, Recidivering en Chroniciteit’ bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. Ze is klinisch psycholoog (BIG) en gedragstherapeut. Haar onderzoek naar stemmingsstoornissen richt zich voornamelijk op potentieel beïnvloedbare factoren die de stoornis veroorzaken en/of instandhouden en de ontwikkeling en evaluatie van nieuwe psychologische behandelmethoden.
Laatst gewijzigd:06 juni 2019 14:29

Meer nieuws

 • 16 juli 2019

  13 Veni-subsidies voor jonge Groningse onderzoekers

  Dertien onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het UMCG krijgen van NWO een Veni-subsidie in het kader van de Vernieuwingsimpuls. Een mooi resultaat; vorig jaar ontvingen twaalf Groningers een Veni. Veni-subsidies zijn bestemd voor...

 • 10 juli 2019

  Beving van Westerwijtwerd had impact in de wijde omgeving

  De aardbeving van Westerwijtwerd op 22 mei 2019 werd in de gemeenten Loppersum, het Hogeland en Groningen door een grote meerderheid van de bevolking gevoeld. Vrijwel niemand had direct na de beving acute hulp nodig. Wel stelt men kort na de beving...

 • 08 juli 2019

  Zeven RUG-projecten krijgen financiering via de NWA Ideeëngenerator

  De NWO heeft aan 37 out-of-the-box onderzoeksideeën financiering toegekend vanuit de Ideeëngenerator. Een belangrijk kenmerk van de projecten is een mogelijke maatschappelijke impact. Elk van de onderzoekers krijgt 50.000 euro beschikbaar om met samen...