Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Publieksavond in de Blaauw Sterrenwacht

19 november 2010

Volgende week (tussen dinsdag 23 en vrijdag 26 november) wordt de maandelijkse open avond in de Blaauw Sterrenwacht georganiseerd in de Bernoulliborg op het Zernikecomplex door het sterrenkundige Kapteyn Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen. Om de mogelijkheid tot waarnemen te maximaliseren, wordt de precieze datum vastgesteld op basis van de weersverwachtingen. De datum waarop de avond zal plaatsvinden zal 48 uur van tevoren bekend gemaakt worden op de website van de sterrenwacht.

Er zullen rondleidingen in de sterrenwacht gegeven worden waarin de Gratama telescoop en het waarneemterras worden bezichtigd. Bij mooi weer zal de koepel van de sterrenwacht geopend worden om waarnemingen te doen. Onder andere Jupiter met zijn vier grootste manen, de dubbelsterren Albireo en Epsilon Lyra, en het Zevengesternte zullen dan geobserveerd kunnen worden.

Daarbij worden introductielezingen gegeven waarin wordt uitgelegd hoe telescopen werken, en verteld wordt wat er te zien is in de hemel boven Groningen.

De sterrenwacht is geopend van 19.30 tot 23.00 uur. De avond is gratis toegankelijk en aanmelding is niet nodig. De Blaauw Sterrenwacht bevindt zich in de Bernoulliborg op het Zernikecomplex in het noorden van de stad Groningen.

Zie voor de bekendmaking van de datum, het avondprogramma, de bereikbaarheid van de sterrenwacht en meer algemene informatie de website van de sterrenwacht:  www.rug.nl/sterrenkunde/sterrenwacht/.

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 15:57

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.