Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Publieksavond in de Blaauw Sterrenwacht

19 november 2010

Volgende week (tussen dinsdag 23 en vrijdag 26 november) wordt de maandelijkse open avond in de Blaauw Sterrenwacht georganiseerd in de Bernoulliborg op het Zernikecomplex door het sterrenkundige Kapteyn Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen. Om de mogelijkheid tot waarnemen te maximaliseren, wordt de precieze datum vastgesteld op basis van de weersverwachtingen. De datum waarop de avond zal plaatsvinden zal 48 uur van tevoren bekend gemaakt worden op de website van de sterrenwacht.

Er zullen rondleidingen in de sterrenwacht gegeven worden waarin de Gratama telescoop en het waarneemterras worden bezichtigd. Bij mooi weer zal de koepel van de sterrenwacht geopend worden om waarnemingen te doen. Onder andere Jupiter met zijn vier grootste manen, de dubbelsterren Albireo en Epsilon Lyra, en het Zevengesternte zullen dan geobserveerd kunnen worden.

Daarbij worden introductielezingen gegeven waarin wordt uitgelegd hoe telescopen werken, en verteld wordt wat er te zien is in de hemel boven Groningen.

De sterrenwacht is geopend van 19.30 tot 23.00 uur. De avond is gratis toegankelijk en aanmelding is niet nodig. De Blaauw Sterrenwacht bevindt zich in de Bernoulliborg op het Zernikecomplex in het noorden van de stad Groningen.

Zie voor de bekendmaking van de datum, het avondprogramma, de bereikbaarheid van de sterrenwacht en meer algemene informatie de website van de sterrenwacht:  www.rug.nl/sterrenkunde/sterrenwacht/.

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 15:57

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vervuiling leidt tot risico's voor Arctische ganzen

  Vervuiling van lucht, water en bodem kan verstrekkende gevolgen hebben voor dieren in poolgebieden. Een internationaal team onder leiding van Isabella Scheiber, Maarten Loonen en Jan Komdeur van de Rijksuniversiteit Groningen, met collega's van de universiteiten...

 • 05 december 2018

  Fotoreportage: De schatten van de UB

  Fotoreportage over bijzondere boeken op de afdeling Bijzondere collecties van de UB.

 • 30 november 2018

  NTU Singapore and UG sign Double Doctorate agreement

  The highly ranked Nanyang Technological University ( NTU ) in Singapore and the University of Groningen (UG) have signed a Collaborative Degree PhD Programme in Materials and Nanoscience/-engineering . This agreement allows for the co-supervision of...