Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Publieksavond in de Blaauw Sterrenwacht

19 november 2010

Volgende week (tussen dinsdag 23 en vrijdag 26 november) wordt de maandelijkse open avond in de Blaauw Sterrenwacht georganiseerd in de Bernoulliborg op het Zernikecomplex door het sterrenkundige Kapteyn Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen. Om de mogelijkheid tot waarnemen te maximaliseren, wordt de precieze datum vastgesteld op basis van de weersverwachtingen. De datum waarop de avond zal plaatsvinden zal 48 uur van tevoren bekend gemaakt worden op de website van de sterrenwacht.

Er zullen rondleidingen in de sterrenwacht gegeven worden waarin de Gratama telescoop en het waarneemterras worden bezichtigd. Bij mooi weer zal de koepel van de sterrenwacht geopend worden om waarnemingen te doen. Onder andere Jupiter met zijn vier grootste manen, de dubbelsterren Albireo en Epsilon Lyra, en het Zevengesternte zullen dan geobserveerd kunnen worden.

Daarbij worden introductielezingen gegeven waarin wordt uitgelegd hoe telescopen werken, en verteld wordt wat er te zien is in de hemel boven Groningen.

De sterrenwacht is geopend van 19.30 tot 23.00 uur. De avond is gratis toegankelijk en aanmelding is niet nodig. De Blaauw Sterrenwacht bevindt zich in de Bernoulliborg op het Zernikecomplex in het noorden van de stad Groningen.

Zie voor de bekendmaking van de datum, het avondprogramma, de bereikbaarheid van de sterrenwacht en meer algemene informatie de website van de sterrenwacht:  www.rug.nl/sterrenkunde/sterrenwacht/.

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 15:57

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...