Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Marcel Brus: 'Israëlische muur gebouwd in strijd met regels internationaal recht'

25 november 2010
Het onderzoek van het Openbaar Ministerie naar mogelijke strafbare feiten van het Nederlandse kraanbedrijf Riwal dat materiaal verhuurde voor de bouw van de afscheidingsmuur door Israël op de bezette Westelijke Jordaanoever, is geheel in overeenstemming met het internationale recht. Dit concludeert hoogleraar Internationaal publiekrecht prof. dr. M.M.T.A. Brus in een opiniestuk in de Volkskrant van 25 november 2010, getiteld: OM handelt conform internationaal recht.
Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:34

Meer nieuws

 • 17 april 2019

  Propedeusejaar Rechtsgeleerdheid Leeuwarden verhuist naar Campus Fryslân

  Met ingang van het studiejaar 2019/2020 vindt het eerste studiejaar van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid Leeuwarden plaats in het nieuwe gebouw van de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen.

 • 15 april 2019

  Ras en recht

  De Amerikaanse Janet Thompson Jackson omarmt het lustrumthema ‘all inclusive’ volledig. Jackson werkt dit jaar als gastdocent aan de rechtenfaculteit van de RUG. Aan haar thuisinstelling, Washburn University School of Law in Topeka, doceert ze het vak...

 • 15 april 2019

  Edwin Woerdman: 'CO2-taks op langere termijn last voor energietransitie'

  De voorgenomen CO2-taks voor bedrijven gaat grotendeels voorbij aan het feit dat er al een systeem voor CO2-beprijzing is: het Europese emissiehandelssysteem.