Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Radio interview Andreas Flache in German Science Program

29 november 2010

In the German Science Program "Die Profis" of Radio Eins Berlin Brandenburg, Andreas Flache has been interviewed about the recent publication of Michael Maes, Andreas Flache and Dirk Helbing in PLoS Computational Biology on opinion formation in human populations.

Flache explains how the authors argued that individualization is the driving force of clustering in humans, based on models inspired by theories from physics about the formation of droplets. You can download the publication.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:23

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Schaatsprestaties voorspellen met geautomatiseerde analyses

  Sport, wetenschap en het bedrijfsleven zetten de eerste stap richting digitalisering van de schaatssport. De kracht van deze samenwerking is dat iedere partij zich kan focussen op zijn eigen expertise. Mede dankzij de Data Services Hub van KPN kunnen...

 • 22 februari 2018

  Op zoek naar ons zesde zintuig: timing

  Hedderik van Rijn, adjunct-hoogleraar Cognitieve Wetenschappen en Neurowetenschappen, kreeg in 2017 een prestigieuze NWO Vici-beurs toegekend. Hij kreeg anderhalf miljoen euro voor zijn onderzoek naar hoe mensen hun handelen timen. De bestaande theorie...

 • 06 februari 2018

  Nico van Yperen: ‘Een mentaal zwakke topsporter bestaat eigenlijk niet’

  Nico van Yperen is de eerste hoogleraar in Nederland die zich primair richt op de psychologie van sport en presteren. Hij bekleedt de leerstoel Sport & Performance Psychology. Welke psychologische factoren en omstandigheden zijn van invloed op het optimaal...