Harry Garretsen nieuwe decaan Faculteit Economie en Bedrijfskunde

10 november 2010

Het bestuur van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) verwelkomt per 1 maart 2011 prof.dr. J.H. (Harry) Garretsen als nieuwe decaan voor de komende vijf jaar. Garretsen volgt prof.dr. Elmer Sterken op, die rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen wordt.

De leden van de faculteitsraad van economie en bedrijfskunde hebben op 5 november 2010 ingestemd met zijn benoeming en zijn enthousiast over de nieuwe bestuurssamenstelling.

Prof.dr. Garretsen is momenteel hoogleraar International Economics and Business aan de FEB. Hij studeerde economie in Groningen en promoveerde in 1991 aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna werkte hij bij De Nederlandsche Bank en was hij hoogleraar economie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en de Universiteit Utrecht.

Garretsen is visiting fellow aan de University of Cambridge en research fellow bij het CESifo Instituut in München. Verder is hij plaatsvervangend kroonlid van de SER en lid van de centrale plancommissie en academic partner van het CPB.

Noot voor de pers

Meer informatie: