Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Harry Garretsen nieuwe decaan Faculteit Economie en Bedrijfskunde

10 november 2010

Het bestuur van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) verwelkomt per 1 maart 2011 prof.dr. J.H. (Harry) Garretsen als nieuwe decaan voor de komende vijf jaar. Garretsen volgt prof.dr. Elmer Sterken op, die rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen wordt.

De leden van de faculteitsraad van economie en bedrijfskunde hebben op 5 november 2010 ingestemd met zijn benoeming en zijn enthousiast over de nieuwe bestuurssamenstelling.

Prof.dr. Garretsen is momenteel hoogleraar International Economics and Business aan de FEB. Hij studeerde economie in Groningen en promoveerde in 1991 aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna werkte hij bij De Nederlandsche Bank en was hij hoogleraar economie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en de Universiteit Utrecht.

Garretsen is visiting fellow aan de University of Cambridge en research fellow bij het CESifo Instituut in München. Verder is hij plaatsvervangend kroonlid van de SER en lid van de centrale plancommissie en academic partner van het CPB.

Noot voor de pers

Meer informatie:
prof.dr. Elmer Sterken, tel. 050-363 3723, e-mail: e.sterken@rug.nl,
prof.dr. Harry Garretsen, tel. 050-363 8698, e-mail: j.h.garretsen@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 13 november 2018

  Best Working Paper Award voor Drijfhout, Van Doorn en Van Ittersum

  Drijfhout, Van Doorn en Van Ittersum willen bijdragen aan de strijd tegen de wereldwijde voedselverspilling door consumenten bewuster te maken van hun (verspillende) gedrag. Zij onderzoeken daartoe de besluitvorming van consumenten bij het kopen, consumeren...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...