Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Harry Garretsen nieuwe decaan Faculteit Economie en Bedrijfskunde

10 november 2010

Het bestuur van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) verwelkomt per 1 maart 2011 prof.dr. J.H. (Harry) Garretsen als nieuwe decaan voor de komende vijf jaar. Garretsen volgt prof.dr. Elmer Sterken op, die rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen wordt.

De leden van de faculteitsraad van economie en bedrijfskunde hebben op 5 november 2010 ingestemd met zijn benoeming en zijn enthousiast over de nieuwe bestuurssamenstelling.

Prof.dr. Garretsen is momenteel hoogleraar International Economics and Business aan de FEB. Hij studeerde economie in Groningen en promoveerde in 1991 aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna werkte hij bij De Nederlandsche Bank en was hij hoogleraar economie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en de Universiteit Utrecht.

Garretsen is visiting fellow aan de University of Cambridge en research fellow bij het CESifo Instituut in München. Verder is hij plaatsvervangend kroonlid van de SER en lid van de centrale plancommissie en academic partner van het CPB.

Noot voor de pers

Meer informatie:
prof.dr. Elmer Sterken, tel. 050-363 3723, e-mail: e.sterken@rug.nl,
prof.dr. Harry Garretsen, tel. 050-363 8698, e-mail: j.h.garretsen@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Business Research and Consulting | Nieuwe deadline zondag 19 augustus!

  Call to Dutch students: Geïnteresseerd in consultancy? Meld je dan aan voor het keuzevak Business Research and Consulting uiterlijk zondag 19 augustus voor 23.59 uur!