Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Van de straat naar de staat? Groenlinks 1990-2010

24 november 2010
Boekomslag

Twintig jaar geleden werd GroenLinks opgericht. In deze periode verlegde de partij de aandacht van buitenparlementaire actie naar bestuursverantwoordelijkheid. Deze verschuiving vormt de rode draad in de jubileumbundel ‘Van de straat naar de staat?’, samengesteld door Gerrit Voerman en Paul Lucardie van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen van de RUG.

Op welke wijze veranderde GroenLinks van een oppositiepartij in een partij die het dragen van regeringsverantwoordelijkheid nastreeft? Hoe verliep deze evolutie in ideologisch en programmatisch opzicht? Is GroenLinks daarbij volgens de kiezers meer naar het politieke midden geschoven? Is zij verrechtst omwille van het pluche? Wat vinden de leden van de inhoudelijke en strategische koersverlegging? En: hoe staat GroenLinks in het spectrum van de groene partijen in Europa? De bundel geeft antwoorden op deze vragen.

Lees verder: http://www.rug.nl/dnpp/object276905826 en

http://www.uitgeverijboom.nl/boeken/geschiedenis/van_de_straat_naar_de_staat_9789461053602/

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 15:58

Meer nieuws