Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Van de straat naar de staat? Groenlinks 1990-2010

24 november 2010
Boekomslag

Twintig jaar geleden werd GroenLinks opgericht. In deze periode verlegde de partij de aandacht van buitenparlementaire actie naar bestuursverantwoordelijkheid. Deze verschuiving vormt de rode draad in de jubileumbundel ‘Van de straat naar de staat?’, samengesteld door Gerrit Voerman en Paul Lucardie van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen van de RUG.

Op welke wijze veranderde GroenLinks van een oppositiepartij in een partij die het dragen van regeringsverantwoordelijkheid nastreeft? Hoe verliep deze evolutie in ideologisch en programmatisch opzicht? Is GroenLinks daarbij volgens de kiezers meer naar het politieke midden geschoven? Is zij verrechtst omwille van het pluche? Wat vinden de leden van de inhoudelijke en strategische koersverlegging? En: hoe staat GroenLinks in het spectrum van de groene partijen in Europa? De bundel geeft antwoorden op deze vragen.

Lees verder: http://www.rug.nl/dnpp/object276905826 en

http://www.uitgeverijboom.nl/boeken/geschiedenis/van_de_straat_naar_de_staat_9789461053602/

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 15:58

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....