Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Van de straat naar de staat? Groenlinks 1990-2010

24 november 2010
Boekomslag

Twintig jaar geleden werd GroenLinks opgericht. In deze periode verlegde de partij de aandacht van buitenparlementaire actie naar bestuursverantwoordelijkheid. Deze verschuiving vormt de rode draad in de jubileumbundel ‘Van de straat naar de staat?’, samengesteld door Gerrit Voerman en Paul Lucardie van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen van de RUG.

Op welke wijze veranderde GroenLinks van een oppositiepartij in een partij die het dragen van regeringsverantwoordelijkheid nastreeft? Hoe verliep deze evolutie in ideologisch en programmatisch opzicht? Is GroenLinks daarbij volgens de kiezers meer naar het politieke midden geschoven? Is zij verrechtst omwille van het pluche? Wat vinden de leden van de inhoudelijke en strategische koersverlegging? En: hoe staat GroenLinks in het spectrum van de groene partijen in Europa? De bundel geeft antwoorden op deze vragen.

Lees verder: http://www.rug.nl/dnpp/object276905826 en

http://www.uitgeverijboom.nl/boeken/geschiedenis/van_de_straat_naar_de_staat_9789461053602/

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 15:58

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...