Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Francesco Picchioni Gouden docent 2010 van de KNCV

17 november 2010

Francesco Picchioni, adjunct-hoogleraar Interfacial Engineering bij de afdeling Polymeerchemie van de RUG, is door de Chemie Vereniging KNCV verkozen tot Gouden Docent 2010. De prijs is bedoeld om nieuwe initiatieven en innovatieve projecten in het scheikundeonderwijs te stimuleren.

De jury keek naar universitair docenten in de chemie, life science of procestechnologie die:een aansprekend project, module en/of practicum heeft ontwikkeld en uitgevoerd, een inspirerende uitstraling heeft naar studenten toe, op een bijzondere manier zijn onderzoek weet te vlechten in het onderwijs en een creatieve manier heeft gevonden om studenten te interesseren voor het vak.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 08 juni 2018

  Feringa verguld met bronzen buste en boek

  Donderdagmiddag 7 juni werd een klein Nobel-feestje gevierd op de Rijksuniversiteit Groningen. Beide Nobelprijswinnaars van de RUG zijn in brons vereeuwigd: natuurkundige prof. dr. Frits Zernike staat al zo'n 60 jaar in het Academiegebouw en vanaf nu...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...