Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Francesco Picchioni Gouden docent 2010 van de KNCV

17 november 2010

Francesco Picchioni, adjunct-hoogleraar Interfacial Engineering bij de afdeling Polymeerchemie van de RUG, is door de Chemie Vereniging KNCV verkozen tot Gouden Docent 2010. De prijs is bedoeld om nieuwe initiatieven en innovatieve projecten in het scheikundeonderwijs te stimuleren.

De jury keek naar universitair docenten in de chemie, life science of procestechnologie die:een aansprekend project, module en/of practicum heeft ontwikkeld en uitgevoerd, een inspirerende uitstraling heeft naar studenten toe, op een bijzondere manier zijn onderzoek weet te vlechten in het onderwijs en een creatieve manier heeft gevonden om studenten te interesseren voor het vak.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 21 maart 2018

  Merels in de stad minder gezond, maar leven langer

  Merels in de stad leven langer dan hun soortgenoten in de bossen, maar zijn minder gezond zijn dan hun familie op het platteland. Dat blijkt uit een studie van RUG biologen in vijf Europese steden die op 21 maart is gepubliceerd in het tijdschrift Biology...

 • 20 maart 2018

  Mysterie van supergeleidingskoepel opgelost

  Natuurkundigen van de RUG hebben, met collega’s uit Nijmegen en Hong Kong, een enkele laag wolfraam-disulfide supergeleidend gemaakt met behulp van een elektrisch veld.  Hun metingen laten de typerende ‘koepelvormige’ supergeleidende fase zien en kunnen...

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...