Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Francesco Picchioni Gouden docent 2010 van de KNCV

17 november 2010

Francesco Picchioni, adjunct-hoogleraar Interfacial Engineering bij de afdeling Polymeerchemie van de RUG, is door de Chemie Vereniging KNCV verkozen tot Gouden Docent 2010. De prijs is bedoeld om nieuwe initiatieven en innovatieve projecten in het scheikundeonderwijs te stimuleren.

De jury keek naar universitair docenten in de chemie, life science of procestechnologie die:een aansprekend project, module en/of practicum heeft ontwikkeld en uitgevoerd, een inspirerende uitstraling heeft naar studenten toe, op een bijzondere manier zijn onderzoek weet te vlechten in het onderwijs en een creatieve manier heeft gevonden om studenten te interesseren voor het vak.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.