Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bernlef te gast bij Literaire Poolnacht

24 november 2010

Op woensdagavond 24 november 2010 vindt in Groningen de Literaire Poolnacht plaats. Journaliste en schrijfster Joyce Roodnat gaat op zoek naar de Arctische passie bij bijzondere auteurs als Bernlef en Lars Saabye Christensen. Oud-huisdichter van de RUG Sacha Landkroon draagt speciaal voor de Poolnacht geschreven gedichten voor en de Samische auteur Ailo Gaup zal een joik vertolken.

Poster Literaire Poolnacht

Bijzondere avond

Deze bijzondere literaire avond bestaat uit interviews met nationale en internationale schrijvers en voordrachten door deze auteurs. In de gesprekken met Bernlef, Remco Ekkers, Sacha Landkroon, de Groenlander Ole Korneliussen, de Samische auteur Ailo Gaup en de Noor Lars Saabye Christensen zal Joyce Roodnat ingaan op het bijzondere karakter van het Arctisch gebied en de vraag wat dit betekent voor de auteurs en hun werk.

In de sfeer van het Noordpoolgebied

Van de voorgedragen teksten, zowel proza als poëzie, worden tijdens de voordracht Nederlandse vertalingen geprojecteerd. De sfeer van het Noordpoolgebied wordt versterkt door de vertoning van foto’s van dit gebied, gemaakt door professionele fotografen. In de pauzes zijn filmfragmenten van interviews met verschillende Arctische auteurs te zien.

De Poolnacht van Groningen

De avond vindt plaats in het Nederlands en Engels. De opleiding Scandinavische Talen en Culturen en het Arctisch Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen organiseren de Literaire Poolnacht samen in het kader van de “Poolnacht van Groningen”.

De Poolnacht

Het evenement vindt plaats aan de vooravond van het internationale symposium “Scandinavistendagen” (24-26 november), het symposium “Arctic Change” (25 november) en de Publieksdagen van de Poolnacht van Groningen op 26 en 27 november.

 • Tijd: 24 november 2010, 20.00–23.00 uur
 • Plaats: Het Paleis, Boterdiep 111 Groningen ( www.hetpaleisgroningen.nl )
 • Toegang: €10,-, studenten €7,50
 • Aanmelden via de website is verplicht

Meer informatie

Roald van Elswijk, Tekke Terpstra

Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:36

Meer nieuws

 • 19 november 2018

  Jelle Zijlstra: de man die goed was in gelijk krijgen

  Honderd jaar na de geboorte van oud-premier Jelle Zijlstra ligt er een biografie over de eerste Nederlandse politicus die met zijn economische vakkennis een succesvol imago in de politiek imago wist op te bouwen. Historicus Jonne Harmsma promoveert...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 13 november 2018

  De toekomst is digitaal, nu jij nog

  Voor zijn promotieonderzoek naar de geschiedschrijving van de Leeuwarder Courant analyseerde Marcel Broersma jaren geleden vergeeld krantenpapier. Door de intrede van digitalisering verschoof zijn onderzoek naar sociale media, nieuwe vormen van mediagebruik...