Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG Letterenmasters goed beoordeeld in Elsevier en Keuzegids

16 november 2010

Elsevier

De Groningse masters Journalistiek, Kunsten, Cultuur en Media (media- en cultuuropleidingen) en de research master Linguistics zijn door weekblad Elsevier uitgeroepen tot de beste van het land. Ook Kunstgeschiedenis behoort met een tweede plek bij de top.

Harmonieplein

Keuzegids

Eerder dit jaar kwamen in de Keuzegids Masters 2010 al de Groningse masters Communicatie- en Informatiewetenschappen, Nederlandse Taal en Cultuur, American Studies, Euroculture, Speech and Language Pathology en de research master Literary and Cultural Studies landelijk als beste uit de bus. Ook Engels, Toegepaste Taalwetenschap, Journalistiek en de research master Linguistics scoorden met een tweede plaats goed volgens de Keuzegids.

Uitkomsten

Beide onderzoeken baseren hun oordelen op de uitkomsten van de Nationale Studenten Enquete (NSE), een initiatief van onder meer de VSNU en de HBO-raad.

Overigens zijn niet alle masteropleidingen die de Faculteit der Letteren aanbiedt dit jaar beoordeeld.

Mastervoorlichting

Op donderdag 18 november organiseert de Faculteit der Letteren een Master & Carrierevoorlichting.

Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:36

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Presentatie boek over archeologisch onderzoek De Onlanden

  Zuidelijk van de stad Groningen ligt een geliefd natuurgebied: De Onlanden. Het Groninger Instituut voor Archeologie van de RUG heeft hier afgelopen jaren uitgebreid onderzoek gedaan. De resultaten staan beschreven in het boek ‘Huisplaatsen in De Onlanden...

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...