Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG Letterenmasters goed beoordeeld in Elsevier en Keuzegids

16 november 2010

Elsevier

De Groningse masters Journalistiek, Kunsten, Cultuur en Media (media- en cultuuropleidingen) en de research master Linguistics zijn door weekblad Elsevier uitgeroepen tot de beste van het land. Ook Kunstgeschiedenis behoort met een tweede plek bij de top.

Harmonieplein

Keuzegids

Eerder dit jaar kwamen in de Keuzegids Masters 2010 al de Groningse masters Communicatie- en Informatiewetenschappen, Nederlandse Taal en Cultuur, American Studies, Euroculture, Speech and Language Pathology en de research master Literary and Cultural Studies landelijk als beste uit de bus. Ook Engels, Toegepaste Taalwetenschap, Journalistiek en de research master Linguistics scoorden met een tweede plaats goed volgens de Keuzegids.

Uitkomsten

Beide onderzoeken baseren hun oordelen op de uitkomsten van de Nationale Studenten Enquete (NSE), een initiatief van onder meer de VSNU en de HBO-raad.

Overigens zijn niet alle masteropleidingen die de Faculteit der Letteren aanbiedt dit jaar beoordeeld.

Mastervoorlichting

Op donderdag 18 november organiseert de Faculteit der Letteren een Master & Carrierevoorlichting.

Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:36

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...