Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Oktober Kennismaand

08 oktober 2010

Leve(n) de variatie! is het thema van de Oktober Kennismaand 2010. Denk aan de biodiversiteit van planten en dieren, maar ook aan de miljoenen chemische stoffen die in de wereld bestaan, aan de oneindige hoeveelheid fractals en sneeuwkristallen en aan diversiteit aan culturen en talen over de hele aarde.

Ook Groningen, Drenthe en Friesland bruisen deze maand van de Kennisactiviteiten. Voor een overzicht per provincie zie de website van Oktober Kennismaand.

De activiteiten op de Rijksuniversiteit Groningen vindt u op:
Open dag Zernike-complex

Laatst gewijzigd:30 november 2017 15:56

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 20 februari 2018

  Zelforganisatie onderwaterplanten houdt rivieren gezond

  Onderwaterplanten spelen een essentiële rol om rivieren en waterlopen gezond te houden. Biologe Loreta Cornacchia van het Koninklijk Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) ondervond dat de waterplant sterrenkroos een regelmatig verspreid 'klonterig'...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...