Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Oktober Kennismaand

08 oktober 2010

Leve(n) de variatie! is het thema van de Oktober Kennismaand 2010. Denk aan de biodiversiteit van planten en dieren, maar ook aan de miljoenen chemische stoffen die in de wereld bestaan, aan de oneindige hoeveelheid fractals en sneeuwkristallen en aan diversiteit aan culturen en talen over de hele aarde.

Ook Groningen, Drenthe en Friesland bruisen deze maand van de Kennisactiviteiten. Voor een overzicht per provincie zie de website van Oktober Kennismaand.

De activiteiten op de Rijksuniversiteit Groningen vindt u op:
Open dag Zernike-complex

Laatst gewijzigd:30 november 2017 15:56

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...