NWO subsidie voor Sander Verhaegh

01 oktober 2010

Op 30 september studeerde Sander Verhaegh cum laude af met zijn Research Masterscriptie 'The Duhem-Quine Thesis. Its nature and its scope'. Hij gaat direct door als promovendus aan onze faculteit. Eind juli werd bekend dat het NWO hem een subsidie heeft toegekend in het kader van het programma Duurzame Geesteswetenschappen.

Een korte samenvatting van zijn promotieonderzoek Naturalistic Solutions to the Benacerraf Dilemma, dat begeleid zal worden door professor Jeanne Peijnenburg en professor Igor Douven:

Volgens de filosoof Paul Benacerraf zijn theorieën over de aard van wiskundige objecten (zoals getallen en driehoeken) onverenigbaar met theorieën over onze kennis ervan. Dit onderzoek laat zien dat Benacerrafs dilemma verdwijnt wanneer we de filosofische vooronderstellingen van die theorieën blootleggen.

In het kader van het programma Promoties in de geesteswetenschappen hebben de decanen van de betrokken faculteiten uit ruim 500 aanvragen 40 projectvoorstellen geselecteerd, die vervolgens zijn ingediend bij NWO Geesteswetenschappen. Daarvan zijn er 17 gehonoreerd, waarvan vier aan RUG-promovendi, onder wie Sander Verhaegh.

Laatst gewijzigd:07 juni 2016 15:59
printOok beschikbaar in het: English