Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Criminoloog Jan Nijboer: minimumstraffen onnodig

07 oktober 2010
Minimumstraffen zijn onnodig en kunnen rechters in gewetensnood brengen, zegt criminoloog dr. J.A. Nijboer van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij reageert daarmee op het voorstel voor minimumstraffen in het regeerakkoord van CDA en VVD. Nijboer schreef een RUG-opinie over dit onderwerp. Er verscheen een artikel in Trouw van 6 oktober 2010 en RTV Drenthe publiceerde een geluidsfragment.
Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:34

Meer nieuws

 • 17 april 2019

  Propedeusejaar Rechtsgeleerdheid Leeuwarden verhuist naar Campus Fryslân

  Met ingang van het studiejaar 2019/2020 vindt het eerste studiejaar van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid Leeuwarden plaats in het nieuwe gebouw van de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen.

 • 15 april 2019

  Ras en recht

  De Amerikaanse Janet Thompson Jackson omarmt het lustrumthema ‘all inclusive’ volledig. Jackson werkt dit jaar als gastdocent aan de rechtenfaculteit van de RUG. Aan haar thuisinstelling, Washburn University School of Law in Topeka, doceert ze het vak...

 • 15 april 2019

  Edwin Woerdman: 'CO2-taks op langere termijn last voor energietransitie'

  De voorgenomen CO2-taks voor bedrijven gaat grotendeels voorbij aan het feit dat er al een systeem voor CO2-beprijzing is: het Europese emissiehandelssysteem.