Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Lude Franke wint Talent voor LifeLines Award

21 oktober 2010

UMCG onderzoeker Lude Franke van de afdeling Genetica is de winnaar geworden van de eerste Talent for LifeLines-award. Deze prijs is in het leven geroepen om talentvolle, gepromoveerde onderzoekers te betrekken bij het grote LifeLines-project, waarbij de gezondheid van 165.000 Noorderlingen wordt gemonitord. Aan de prijs is een geldbedrag van 2.500 euro gekoppeld.

Lude Franke ontving de award uit handen van burgemeester Rehwinkel: “Lude Franke is een erg originele denker die buiten de gebaande paden kan denken. Met de toepassing van zijn methoden heeft hij nu al een track record opgebouwd dat menige gevorderde onderzoeker overtreft!”

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:22

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 23 februari 2018

  Kinderen met astma blijken aangepast dna te hebben

  Kinderen met astma blijken epigenetische, chemische veranderingen van hun dna te hebben. Op hun dna zijn nu 14 plekken vastgesteld, die samenhangen met astma. Het bijzondere is dat deze 14 plekken in de eerste 4 jaar van hun leven zijn veranderd. Deze...

 • 20 februari 2018

  Zeer hoog ‘slecht‘ cholesterol bij jonge vrouwen vaak te wijten aan erfelijke aanleg

  Een zeer hoog ‘slecht‘ cholesterol bij jonge vrouwen is vaak het gevolg van een erfelijke aanleg, blijkt uit onderzoek van wetenschappers van het Universitair Medisch Centrum Groningen, gesteund door de Hartstichting. Vandaag publiceren zij, in een...