Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Lude Franke wint Talent voor LifeLines Award

21 oktober 2010

UMCG onderzoeker Lude Franke van de afdeling Genetica is de winnaar geworden van de eerste Talent for LifeLines-award. Deze prijs is in het leven geroepen om talentvolle, gepromoveerde onderzoekers te betrekken bij het grote LifeLines-project, waarbij de gezondheid van 165.000 Noorderlingen wordt gemonitord. Aan de prijs is een geldbedrag van 2.500 euro gekoppeld.

Lude Franke ontving de award uit handen van burgemeester Rehwinkel: “Lude Franke is een erg originele denker die buiten de gebaande paden kan denken. Met de toepassing van zijn methoden heeft hij nu al een track record opgebouwd dat menige gevorderde onderzoeker overtreft!”

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:22

Meer nieuws

 • 15 mei 2018

  UMCG test vóór zwangerschap kans op krijgen ernstig ziek kind

  Vanaf half mei 2018 is het voor alle stellen in Nederland mogelijk om via 6 hiervoor getrainde huisartsen een DNA-dragerschapstest te doen. Deze test maakt het voor stellen mogelijk om al vóór de zwangerschap te laten onderzoeken of er een verhoogde...

 • 03 april 2018

  DNA-veranderingen verstoren team play in de cel

  DNA-veranderingen die ziekten veroorzaken zorgen niet altijd tot een verandering in de eiwitten zelf, maar kunnen soms leiden tot een verandering in de samenwerking tussen de eiwitten. Dat blijkt uit onderzoek van genetici van het Universitair Medisch...

 • 27 maart 2018

  Slechtere gezondheid kind na medisch ingrijpen bij bevalling

  Kinderen die zijn geboren na medisch ingrijpen, bijvoorbeeld met weeënopwekkers, een vacuümpomp of een keizersnede, hebben vaker gezondheidsproblemen. Dat blijkt uit de analyse van gegevens van bijna 500.000 Australische kinderen van gezonde moeders...