Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Lude Franke wint Talent voor LifeLines Award

21 oktober 2010

UMCG onderzoeker Lude Franke van de afdeling Genetica is de winnaar geworden van de eerste Talent for LifeLines-award. Deze prijs is in het leven geroepen om talentvolle, gepromoveerde onderzoekers te betrekken bij het grote LifeLines-project, waarbij de gezondheid van 165.000 Noorderlingen wordt gemonitord. Aan de prijs is een geldbedrag van 2.500 euro gekoppeld.

Lude Franke ontving de award uit handen van burgemeester Rehwinkel: “Lude Franke is een erg originele denker die buiten de gebaande paden kan denken. Met de toepassing van zijn methoden heeft hij nu al een track record opgebouwd dat menige gevorderde onderzoeker overtreft!”

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:22

Meer nieuws

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...

 • 25 juli 2018

  Deniz Ba┼čkent genomineerd voor Huibregtsenprijs

  Prof. dr. Deniz Baskent, als hoogleraar Auditieve perceptie verbonden aan de afdeling KNO van het UMCG/Faculteit Medische Wetenschappen, is een van de zes genomineerden voor de Huibregtsenprijs 2018. Op 8 oktober 2018 maakt juryvoorzitter Wim van Saarloos...

 • 23 juli 2018

  Teamsporten van NOC-NSF profiteren van wetenschap

  Samenwerking gesloten TeamNL en het Centrum voor Bewegingswetenschappen van het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen om teamsporten verder te brengen met wetenschap.