Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Arvin Kolder over het 'Hangmatarrest'

14 oktober 2010
Een vrouw valt bij haar eigen woning door een gebrekkige constructie uit een hangmat en raakt invalide. Haar man is daarvoor mede-aansprakelijk en dus zal diens verzekering moeten betalen. Hoe zit het precies met het 'hangmatarrest'? Mr. A. Kolder, docent en promovendus aan de RUG en advocaat van de gedupeerde vrouw, geeft op RTLNieuws van 10 oktober jl. antwoord op 5 vragen over het hangmatarrest, dat verregaande gevolgen heeft voor verzekeraars. Hij noemt het 'baanbrekende jurisprudentie'.
Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:34

Meer nieuws

 • 17 april 2019

  Propedeusejaar Rechtsgeleerdheid Leeuwarden verhuist naar Campus Fryslân

  Met ingang van het studiejaar 2019/2020 vindt het eerste studiejaar van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid Leeuwarden plaats in het nieuwe gebouw van de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen.

 • 15 april 2019

  Ras en recht

  De Amerikaanse Janet Thompson Jackson omarmt het lustrumthema ‘all inclusive’ volledig. Jackson werkt dit jaar als gastdocent aan de rechtenfaculteit van de RUG. Aan haar thuisinstelling, Washburn University School of Law in Topeka, doceert ze het vak...

 • 15 april 2019

  Edwin Woerdman: 'CO2-taks op langere termijn last voor energietransitie'

  De voorgenomen CO2-taks voor bedrijven gaat grotendeels voorbij aan het feit dat er al een systeem voor CO2-beprijzing is: het Europese emissiehandelssysteem.