Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Marc Hertogh debatteert in Buitenhof over proces tegen Wilders

04 oktober 2010
Maandag 4 oktober 2010 start het strafproces tegen Geert Wilders, verdacht van het beledigen van moslims en het aanzetten tot haat en discriminatie. Welke implicaties heeft dit proces op de samenleving: op de burger, het aanzien van de rechterlijke macht en het vertrouwen in de rechtsstaat. Een debat met filosoof en historicus Frank Ankersmit en hoogleraar rechtssociologie Marc Hertogh in tv-programma Buitenhof op 3 oktober 2010.
Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:34

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...