Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Peter Verhaak benoemd tot bijzonder hoogleraar Geestelijke Gezondheidszorg binnen de huisartsvoorziening

06 oktober 2010

Dr. P.F.M. Verhaak is benoemd tot bijzonder hoogleraar Geestelijke Gezondheidszorg binnen de huisartsvoorziening bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Deze bijzondere leerstoel is ingesteld door de Stichting NIVEL. Verhaak richt zich in zijn onderzoek op de geestelijke gezondheidszorg die binnen een huisartsvoorziening verstrekt wordt en de samenwerking van de huisarts met andere GGZ-hulpverleners.

Peter Verhaak (Utrecht, 1952) studeerde Psychologie aan de Universiteit Utrecht. Hij promoveerde in 1986 tot doctor in de Medische Wetenschappen op een proefschrift met de titel “Interpretatie en behandeling van psychosociale klachten in de huisartspraktijk”.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...