Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Peter Verhaak benoemd tot bijzonder hoogleraar Geestelijke Gezondheidszorg binnen de huisartsvoorziening

06 oktober 2010

Dr. P.F.M. Verhaak is benoemd tot bijzonder hoogleraar Geestelijke Gezondheidszorg binnen de huisartsvoorziening bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Deze bijzondere leerstoel is ingesteld door de Stichting NIVEL. Verhaak richt zich in zijn onderzoek op de geestelijke gezondheidszorg die binnen een huisartsvoorziening verstrekt wordt en de samenwerking van de huisarts met andere GGZ-hulpverleners.

Peter Verhaak (Utrecht, 1952) studeerde Psychologie aan de Universiteit Utrecht. Hij promoveerde in 1986 tot doctor in de Medische Wetenschappen op een proefschrift met de titel “Interpretatie en behandeling van psychosociale klachten in de huisartspraktijk”.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 25 mei 2018

  Een genschakelaar om gezond oud te kunnen worden

  Ouder worden gaat vaak gepaard met een afname van spierkracht en het ontstaan van ouderdomsziekten. Het is bekend dat een caloriebeperkt dieet verouderingsprocessen kan vertragen en daardoor het ontstaan van deze ziekten. Onderzoekers van het European...

 • 24 mei 2018

  Familie IC-patiënten tevreden over kwaliteit einde-leven-zorg

  Familieleden van patiënten op de Intensive Care vinden de kwaliteit van de zorg die daar geboden wordt, goed. Ze zijn in het bijzonder tevreden over de zorg aan het einde van het leven. Als verbeterpunt geven families aan dat ze meer betrokken hadden...

 • 24 mei 2018

  Deel antipestprogramma’s effectief

  Iedereen is ervan doordrongen dat pesten onwenselijk is. De consequenties voor kinderen die op school gepest worden, zijn bijzonder negatief: van slechte schoolprestaties tot psychische klachten als depressiviteit, klachten die kunnen aanhouden tot...