Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Patrick Van Calster benoemd tot hoogleraar Criminologie

06 oktober 2010

Dr. Patrick Van Calster is per 1 september 2010 benoemd tot hoogleraar aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Hij bekleedt de leerstoel Criminologie. Van Calster zal de criminologie benaderen vanuit zowel een sociaal-wetenschappelijk als strafrechtelijk perspectief.


Patrick Van Calster studeerde Filosofie aan de Vrije Universiteit Brussel en Criminologische Wetenschappen aan de Universiteit Gent. Hij promoveerde tot doctor in de Criminologische wetenschappen in 2005 op een proefschrift over de studie van criminele fenomenen, in het bijzonder criminele organisaties, waarbij hij gebruik maakte van de complexiteitswetenschappen. Van Calster was tot voor kort werkzaam als universitair hoofddocent bij het Instituut strafrecht en criminologie aan de Universiteit Leiden.


Van Calsters onderzoeksgebieden en -interesses liggen op het terrein van ethiek en politionele/justitiële praktijken, met een bijzondere interesse voor informatiegestuurde politie en justitie. Hij is onder meer actief redactielid van het criminologische tijdschrift Panopticon, lid van de redactieraad Het Groene Gras bij Boom Juridische Uitgevers, Academic Correspondent voor Journals of Police Studies en lid van het Centrum voor Politiestudies. Hij is actief in Europese onderzoeksnetwerken en publiceert internationaal en nationaal over organisatiecriminologie, criminele fenomenen, narrativiteit, politie en cultural studies.

Lees verder: http://www.rug.nl/rechten/nieuws/facultair/archief/2010/VanCalsterHoogleraarCriminologie

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 16:06

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...