Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Vernieuwing RUGmail van start op 15 oktober a.s.

13 oktober 2010

In het weekend van 16 en 17 oktober a.s. wordt de universitaire mailvoorziening (RUGmail) voor studenten, medewerkers en alumni vernieuwd. Op deze pagina vindt u de belangrijkste informatie met betrekking tot de vernieuwing van RUGmail.

RUGmail niet bereikbaar

In verband met de werkzaamheden kunnen medewerkers, studenten en alumni geen gebruik maken van RUGmail tussen vrijdagmiddag 15 oktober 17.00 uur en maandagochtend 18 oktober 8.00 uur. De mail die tijdens deze periode naar RUGmail-adressen wordt verstuurd, wordt maandagochtend vanaf 8.00 uur afgeleverd.

RUGmail vanaf 18 oktober 2010

Op maandagochtend 18 oktober is RUGmail vanaf 8.00 uur weer bereikbaar. In veel gevallen is niet veel veranderd in de nieuwe situatie. Hieronder vindt u een aantal aandachtspunten op een rij.

Hoe kunt u uw mail bereiken?

U kunt uw mail net als voorheen op verschillende manieren bereiken:

 • Voor medewerkers die gebruik maken van Thunderbird of Outlook Express (universitaire werkplek, thuis of onderweg) is er niets veranderd en hoeft niets gewijzigd te worden. U kunt u uw mailprogramma net als anders opstarten en met dezelfde gegevens inloggen.
 • Studenten en alumni die thuis gebruik maken van Thunderbird of Outlook Express dienen een instelling aan te passen. Een omschrijving hiervan is te vinden in de documentatie die na de migratie beschikbaar komt op de website.
 • Via internet (webmail) is RUGmail uiteraard ook te bereiken, maar nu via: https://webmail.rug.nl  (actief vanaf 18 oktober!)
 • PDA: medewerkers hoeven niets te wijzigen, studenten en alumni dienen de instelling voor RUGmail te wijzigen in https://imap.rug.nl. De incoming server poort is 993 SSL.

Informatie over een aantal veel gebruikte opties in de nieuwe mailvoorziening

 • Gezamenlijke folders (shared folders): wanneer u van deze voorziening gebruik maakt, zult u de gezamenlijke folders niet direct zien. U kunt deze folders eenvoudig weer zichtbaar maken door u opnieuw te abonneren. Log hiervoor in op de nieuwe webmailomgeving ( https://webmail.rug.nl , actief vanaf 18 oktober) en klik op het icoon Subscribe to folder. Kijk voor uitgebreide informatie over het opnieuw abonneren vanuit het door u gebruikte mailprogramma in onze handleidingen.
 • Subfolders : wanneer u subfolders in uw inbox heeft aangemaakt, vindt u deze vanaf 18 oktober terug in de mailfolder cgp2010.
 • Rules: wanneer u via webmail rules heeft ingesteld, kunt u in de webmail controleren of deze tijdens de werkzaamheden van de oude naar de nieuwe omgeving zijn meegenomen door te klikken op Options, gevolgd door Mailfilters.

Vragen of hulp

Voor vragen of hulp bij problemen kunt u contact opnemen met de CIT Servicedesk: www.rug.nl/cit/servicedesk/overzichtservicedesks .  

Laatst gewijzigd:26 juni 2016 16:50
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 19 maart 2019

  Terugvalpreventie voor depressie

  Omdat de terugvalpercentages na herstel van een depressie hoog zijn, deed Nicola Klein promotieonderzoek naar hiaten in de kennis over terugvalpreventie bij depressie. Ze heeft zowel de klinische effectiviteit als de kosteneffectiviteit van verschillende...

 • 13 maart 2019

  Werkverstoringen schaden het welzijn van de werknemer

  Werkverstoringen zijn typische stressveroorzakers in de hedendaagse organisaties. Ze komen in diverse vormen zoals binnenkomende e-mails, telefoongesprekken, computerstoringen, collega's die advies vragen of langskomen voor een praatje. Uit een recent...

 • 13 maart 2019

  Groningers vertalen unieke IDS-2 intelligentietest naar Nederlands situatie

  De IDS-2 is wereldwijd de eerste test die de belangrijkste ontwikkelingsgebieden van kinderen en jongeren tussen de 5 en 20 jaar met één instrument in kaart brengt. Van de van oorsprong Zwitserse test is sinds begin december 2018 ook een Nederlandse...