Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Van bezoek naar belevenis van de Hortus Botanicus Amsterdam

11 oktober 2010
Rapport
Rapport

De Hortus in Amsterdam is een moderne tuin met grote historische, culturele en botanische waarde die jaarlijks vele duizenden bezoekers ontvangt. Tussen verschillende culturele instellingen is de concurrentiedruk de laatste tijd echter toegenomen, daarom is het voor de Hortus heel belangrijk om in te spelen op de wensen van het moderne publiek. Een krachtig middel om weerstand te bieden aan de concurrentie is door het creëren van een belevenis. Gisela Kooistra, studente Communicatie- en informatiewetenschappen deed een onderzoek naar de informatievoorziening van de Hortus, vergeleek de stituatie met andere educatieve musea en gaf adviezen voor de toekomst. De wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie publiceerde onlangs dit rapport. Ook de Bètawinkel droeg zijn steentje bij in dit project, een biologiestudent keek naar de inhoudelijke samenhang van de gegeven informatie.

Lees meer

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:42

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...