Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Van bezoek naar belevenis van de Hortus Botanicus Amsterdam

11 oktober 2010
Rapport
Rapport

De Hortus in Amsterdam is een moderne tuin met grote historische, culturele en botanische waarde die jaarlijks vele duizenden bezoekers ontvangt. Tussen verschillende culturele instellingen is de concurrentiedruk de laatste tijd echter toegenomen, daarom is het voor de Hortus heel belangrijk om in te spelen op de wensen van het moderne publiek. Een krachtig middel om weerstand te bieden aan de concurrentie is door het creëren van een belevenis. Gisela Kooistra, studente Communicatie- en informatiewetenschappen deed een onderzoek naar de informatievoorziening van de Hortus, vergeleek de stituatie met andere educatieve musea en gaf adviezen voor de toekomst. De wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie publiceerde onlangs dit rapport. Ook de Bètawinkel droeg zijn steentje bij in dit project, een biologiestudent keek naar de inhoudelijke samenhang van de gegeven informatie.

Lees meer

Laatst gewijzigd:05 april 2019 12:13

Meer nieuws

 • 11 oktober 2019

  Gronings Solar Racing team van start in Australië

  Na twee jaar hard werken staat het Groningse Top Dutch Solar Racing team zondag 13 oktober aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Het team bestaat uit studenten van de Hanzehogeschool, de RUG en het Noorderpoort. Afgelopen...

 • 08 oktober 2019

  Walvissen op de korrel

  Genetica, daar had hij als student een hekel aan. En walvissen waren ook niet direct zijn lievelingsdieren. Toch is Per Palsbøll nu een wereldwijd expert in de genetica van walvissen. De man die genetische tagging introduceerde om individuele walvissen...

 • 03 oktober 2019

  Nieuwe leningvoorwaarden kunnen beschermen tegen overbevissing

  In de financiële sector zijn twee hervormingen mogelijk die de overgang naar een duurzame visserij kunnen versnellen. Het introduceren van duurzaamheidscriteria in de voorwaarden voor leningen en beursnotering zal de druk op het zeeleven verminderen...