Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof.dr. H.G. Hubbelingprijs naar Birgit van der Lans

09 september 2010

De Prof.dr. H.G. Hubbelingprijs is dit jaar uitgereikt aan Birgit van der Lans voor haar scriptie Ancestral Laws and Customs in Graeco-Roman Judaism. Van der Lans ontving deze prijs uit handen van mevrouw J. Hubbeling-Drent, tijdens de opening van het facultaire jaar van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap op woensdag 8 september 2010.

De jury heeft uit de tien beste scripties drie kandidaten genomineerd, waaruit de scriptie Ancestral Laws and Customs in Graeco-Roman Judaism van Birgit van der Lans is verkozen als de beste. Volgens de jury verdient Van der Lans de prijs omdat zij ‘op een bijzonder overtuigende manier een stringent afgebakend betoog heeft opgebouwd’. Birgit van der Lans studeerde Godsdienstwetenschap en Theologie en volgde de research master Religion and Culture aan de Groningse faculteit.

Hubbelingfonds

De Hubbelingprijs is ingesteld voor de stimulering van wetenschappelijk onderzoek en kennisoverdracht door aankomende theologen en godsdienstwetenschappers. De prijs wordt één keer in de drie jaar uitgereikt aan de student(e) met de beste scriptie in die periode. Aan de prijs is een bedrag van € 500,- verbonden, dat door het Hubbelingfonds wordt geschonken. Wijlen prof.dr. Hubbeling is van 1967 tot 1986 aan de faculteit verbonden geweest als hoogleraar in de wijsbegeerte van de godsdienst en wijsgerige ethiek.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:05

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....