Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof.dr. H.G. Hubbelingprijs naar Birgit van der Lans

09 september 2010

De Prof.dr. H.G. Hubbelingprijs is dit jaar uitgereikt aan Birgit van der Lans voor haar scriptie Ancestral Laws and Customs in Graeco-Roman Judaism. Van der Lans ontving deze prijs uit handen van mevrouw J. Hubbeling-Drent, tijdens de opening van het facultaire jaar van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap op woensdag 8 september 2010.

De jury heeft uit de tien beste scripties drie kandidaten genomineerd, waaruit de scriptie Ancestral Laws and Customs in Graeco-Roman Judaism van Birgit van der Lans is verkozen als de beste. Volgens de jury verdient Van der Lans de prijs omdat zij ‘op een bijzonder overtuigende manier een stringent afgebakend betoog heeft opgebouwd’. Birgit van der Lans studeerde Godsdienstwetenschap en Theologie en volgde de research master Religion and Culture aan de Groningse faculteit.

Hubbelingfonds

De Hubbelingprijs is ingesteld voor de stimulering van wetenschappelijk onderzoek en kennisoverdracht door aankomende theologen en godsdienstwetenschappers. De prijs wordt één keer in de drie jaar uitgereikt aan de student(e) met de beste scriptie in die periode. Aan de prijs is een bedrag van € 500,- verbonden, dat door het Hubbelingfonds wordt geschonken. Wijlen prof.dr. Hubbeling is van 1967 tot 1986 aan de faculteit verbonden geweest als hoogleraar in de wijsbegeerte van de godsdienst en wijsgerige ethiek.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:05

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 09 oktober 2018

  Susanne Luther nieuwe universitair docent Nieuwe Testament

  Dr. Susanne Luther is per 1 oktober 2018 aangesteld als universitair docent Nieuwe Testament aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen.

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...