Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Homepage vernieuwd

24 september 2010

Vanaf vandaag heeft de Rijksuniversiteit Groningen een nieuwe, eigentijdse homepage. De oude homepage van de universiteit dateerde van zeven jaar geleden. De techniek schrijdt echter voort en onze smaak voor websites verandert. Daarom werd het tijd voor vernieuwing.

De meest opvallende verandering is de diapresentatie aan de rechterbovenkant. Klassieke en moderne gebouwen - in beeld gebracht samen met de mensen die erin werken of studeren - passeren in rustig, maar gestaag tempo. Het schept een beeld van een universiteit die een eeuwenoude traditie koppelt aan ultramoderne faciliteiten.

Aan de linkerkant van het scherm vinden de belangrijkste groepen gebruikers nu hun eigen aanklikbare links. Zonder onnodige omwegen kunnen ze daarmee eenvoudig terecht komen bij de informatie die specifiek op hun behoeften is toegesneden.

Scholieren en internationale studenten hebben in diezelfde hoek een aanklikbaar plaatje, een zogenaamde banner.  Deze banners stonden op het oude ontwerp aan de rechterkant, maar naar bleek werden ze daar met reclame geassocieerd. En dat was reden om ze daar minder goed te bekijken.

Onderaan de homepage vindt u voortaan de links naar verschillende sociale netwerken waarop u nieuws van de RUG kunt volgen

Verdere ontwikkelingen

In de loop van 2010 wordt onderzocht welke vernieuwingen nodig zijn voor de rest van de website. De website is snel gegroeid. Er zijn er inmiddels meer dan 125 portals en 200.000 pagina's met informatie. Soms komt dezelfde informatie op meerdere plekken terug. Verder onderzoek moet uitwijzen wat de beste structuur is en hoe men daar het gemakkelijkst doorheen navigeert.

Reageren?

Wilt u reageren op onze vernieuwde homepage? Mail uw commentaar naar www@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...