Homepage vernieuwd

24 september 2010

Vanaf vandaag heeft de Rijksuniversiteit Groningen een nieuwe, eigentijdse homepage. De oude homepage van de universiteit dateerde van zeven jaar geleden. De techniek schrijdt echter voort en onze smaak voor websites verandert. Daarom werd het tijd voor vernieuwing.

De meest opvallende verandering is de diapresentatie aan de rechterbovenkant. Klassieke en moderne gebouwen - in beeld gebracht samen met de mensen die erin werken of studeren - passeren in rustig, maar gestaag tempo. Het schept een beeld van een universiteit die een eeuwenoude traditie koppelt aan ultramoderne faciliteiten.

Aan de linkerkant van het scherm vinden de belangrijkste groepen gebruikers nu hun eigen aanklikbare links. Zonder onnodige omwegen kunnen ze daarmee eenvoudig terecht komen bij de informatie die specifiek op hun behoeften is toegesneden.

Scholieren en internationale studenten hebben in diezelfde hoek een aanklikbaar plaatje, een zogenaamde banner.  Deze banners stonden op het oude ontwerp aan de rechterkant, maar naar bleek werden ze daar met reclame geassocieerd. En dat was reden om ze daar minder goed te bekijken.

Onderaan de homepage vindt u voortaan de links naar verschillende sociale netwerken waarop u nieuws van de RUG kunt volgen

Verdere ontwikkelingen

In de loop van 2010 wordt onderzocht welke vernieuwingen nodig zijn voor de rest van de website. De website is snel gegroeid. Er zijn er inmiddels meer dan 125 portals en 200.000 pagina's met informatie. Soms komt dezelfde informatie op meerdere plekken terug. Verder onderzoek moet uitwijzen wat de beste structuur is en hoe men daar het gemakkelijkst doorheen navigeert.

Reageren?

Wilt u reageren op onze vernieuwde homepage? Mail uw commentaar naar www@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13