Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Willem van Son benoemd tot bijzonder hoogleraar Nefrologie

08 september 2010

Dr. W.J. van Son is per 15 juli 2010 bij het Universitair Medisch Centrum Groningen benoemd tot bijzonder hoogleraar op de leerstoel Nefrologie: het onderwijs in transplantatie-immunologie, in het bijzonder bij niertransplantatie. Hij is internist/nefroloog bij het UMCG.

Willem van Son (’s-Gravenhage, 1949) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 1987 tot doctor in de Medische Wetenschappen op een proefschrift genaamd ’Studies on systemetic effects of cytomegalovirus infection after renal transplantation’. In 2004 werd hij benoemd tot universitair hoofddocent. Van Son richt zich in zijn onderzoekswerk vooral op niertransplantatie-geneeskunde en transplantatie-imunologie. Wat betreft het onderwijs heeft hij speciale belangstelling voor internationale uitwisseling van studenten, en is hij onder meer voorzitter van de Internationale Research Summer School Transplantation Medicine.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 20 september 2018

  Koninklijke onderscheiding voor professor dr. Cisca Wijmenga

  Cisca Wijmenga, hoogleraar humane genetica aan de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG, kreeg woensdag 19 september uit handen van locoburgemeester Ton Schroor van de gemeente Groningen een koninklijke onderscheiding. Wijmenga is benoemd tot Ridder...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...