Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Willem van Son benoemd tot bijzonder hoogleraar Nefrologie

08 september 2010

Dr. W.J. van Son is per 15 juli 2010 bij het Universitair Medisch Centrum Groningen benoemd tot bijzonder hoogleraar op de leerstoel Nefrologie: het onderwijs in transplantatie-immunologie, in het bijzonder bij niertransplantatie. Hij is internist/nefroloog bij het UMCG.

Willem van Son (’s-Gravenhage, 1949) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 1987 tot doctor in de Medische Wetenschappen op een proefschrift genaamd ’Studies on systemetic effects of cytomegalovirus infection after renal transplantation’. In 2004 werd hij benoemd tot universitair hoofddocent. Van Son richt zich in zijn onderzoekswerk vooral op niertransplantatie-geneeskunde en transplantatie-imunologie. Wat betreft het onderwijs heeft hij speciale belangstelling voor internationale uitwisseling van studenten, en is hij onder meer voorzitter van de Internationale Research Summer School Transplantation Medicine.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 15 juni 2018

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD Instellingen die verslavingszorg aanbieden, doen er verstandig aan om patiënten direct bij intake te screenen op ADHD. Dat vindt promovendus en psychiater in opleiding Katelijne van Emmerik-van...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...