Willem van Son benoemd tot bijzonder hoogleraar Nefrologie

08 september 2010

Dr. W.J. van Son is per 15 juli 2010 bij het Universitair Medisch Centrum Groningen benoemd tot bijzonder hoogleraar op de leerstoel Nefrologie: het onderwijs in transplantatie-immunologie, in het bijzonder bij niertransplantatie. Hij is internist/nefroloog bij het UMCG.

Willem van Son (’s-Gravenhage, 1949) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 1987 tot doctor in de Medische Wetenschappen op een proefschrift genaamd ’Studies on systemetic effects of cytomegalovirus infection after renal transplantation’. In 2004 werd hij benoemd tot universitair hoofddocent. Van Son richt zich in zijn onderzoekswerk vooral op niertransplantatie-geneeskunde en transplantatie-imunologie. Wat betreft het onderwijs heeft hij speciale belangstelling voor internationale uitwisseling van studenten, en is hij onder meer voorzitter van de Internationale Research Summer School Transplantation Medicine.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13