Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Willem van Son benoemd tot bijzonder hoogleraar Nefrologie

08 september 2010

Dr. W.J. van Son is per 15 juli 2010 bij het Universitair Medisch Centrum Groningen benoemd tot bijzonder hoogleraar op de leerstoel Nefrologie: het onderwijs in transplantatie-immunologie, in het bijzonder bij niertransplantatie. Hij is internist/nefroloog bij het UMCG.

Willem van Son (’s-Gravenhage, 1949) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 1987 tot doctor in de Medische Wetenschappen op een proefschrift genaamd ’Studies on systemetic effects of cytomegalovirus infection after renal transplantation’. In 2004 werd hij benoemd tot universitair hoofddocent. Van Son richt zich in zijn onderzoekswerk vooral op niertransplantatie-geneeskunde en transplantatie-imunologie. Wat betreft het onderwijs heeft hij speciale belangstelling voor internationale uitwisseling van studenten, en is hij onder meer voorzitter van de Internationale Research Summer School Transplantation Medicine.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...