Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Aletta Jacobshal winnende naam voor nieuwe college- en tentamenhal

07 september 2010
Rector en prijswinnaar

Aletta Jacobshal is de naam van de nieuwe college- en tentamenhal. Dat werd maandag 6 september door de Rector Magnificus prof.dr. Frans Zwarts bekendgemaakt bij de opening van het Academisch Jaar 2010-2011. 
De bedenker van de naam en winnaar van de prijsvraag, vierdejaars student tandheelkunde Christiaan van Heereveld, ontving bij die gelegenheid uit handen van Zwarts een laptop als prijs.

Aan de prijsvraag naar een naam voor de nieuwe hal hebben ruim 350 studenten meegedaan. Onder de ingezonden namen is 31 keer de naam Aletta Jacobshal gevallen. Door middel van een loting kwam Van Heereveld als winnaar uit de bus.

Aletta Jacobs (Hoogezand Sappemeer 1854 - Baarn 1929), naar wie de hal is vernoemd, studeerde geneeskunde in Groningen en is de eerste vrouwelijke student in Nederland, de eerste vrouwelijke arts en de eerste vrouw die promoveerde. Zij zette zich in voor het vrouwenkiesrecht, voor de vrede en als arts voor een betere gezondheid en positie van de vrouw.  

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 15:54

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...