Coen Stegeman benoemd tot hoogleraar Nefrologie

21 september 2010

Dr. C.A. Stegeman is per 1 augustus 2010 benoemd tot hoogleraar Nefrologie, in het bijzonder de renale aspecten van systeemziekten bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Hij richt zich in zijn onderzoekswerk in nationaal en internationaal verband met name op ANCA geassocieerde vasculitis.

Coen Stegeman (Groningen, 1960) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 1995 tot doctor in de Medische Wetenschappen op een proefschrift met de titel Wegener’s granulomatosis: immunological and microbiolocial factors involved in disease activation. Stegeman werkt sinds 1993 als Internist-nefroloog in het UMCG. Hij is tevens plaatsvervangend opleider Interne Geneeskunde.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13