Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Coen Stegeman benoemd tot hoogleraar Nefrologie

21 september 2010

Dr. C.A. Stegeman is per 1 augustus 2010 benoemd tot hoogleraar Nefrologie, in het bijzonder de renale aspecten van systeemziekten bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Hij richt zich in zijn onderzoekswerk in nationaal en internationaal verband met name op ANCA geassocieerde vasculitis.

Coen Stegeman (Groningen, 1960) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 1995 tot doctor in de Medische Wetenschappen op een proefschrift met de titel Wegener’s granulomatosis: immunological and microbiolocial factors involved in disease activation. Stegeman werkt sinds 1993 als Internist-nefroloog in het UMCG. Hij is tevens plaatsvervangend opleider Interne Geneeskunde.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Koninklijke onderscheiding voor professor dr. Cisca Wijmenga

  Cisca Wijmenga, hoogleraar humane genetica aan de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG, kreeg woensdag 19 september uit handen van locoburgemeester Ton Schroor van de gemeente Groningen een koninklijke onderscheiding. Wijmenga is benoemd tot Ridder...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 10 september 2018

  ZonMW-subsidie voor studie naar niertransplantatie

  Onderzoekers van de sectie Nefrologie & Transplantatie van het UMCG hebben een subsidie van maar liefst 1,2 miljoen euro gekregen van Zon MW. De subsidie is voor een groot multicenter onderzoek bij patiënten ouder dan 65 jaar die een niertransplantatie...