Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Coen Stegeman benoemd tot hoogleraar Nefrologie

21 september 2010

Dr. C.A. Stegeman is per 1 augustus 2010 benoemd tot hoogleraar Nefrologie, in het bijzonder de renale aspecten van systeemziekten bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Hij richt zich in zijn onderzoekswerk in nationaal en internationaal verband met name op ANCA geassocieerde vasculitis.

Coen Stegeman (Groningen, 1960) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 1995 tot doctor in de Medische Wetenschappen op een proefschrift met de titel Wegener’s granulomatosis: immunological and microbiolocial factors involved in disease activation. Stegeman werkt sinds 1993 als Internist-nefroloog in het UMCG. Hij is tevens plaatsvervangend opleider Interne Geneeskunde.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...