Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Coen Stegeman benoemd tot hoogleraar Nefrologie

21 september 2010

Dr. C.A. Stegeman is per 1 augustus 2010 benoemd tot hoogleraar Nefrologie, in het bijzonder de renale aspecten van systeemziekten bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Hij richt zich in zijn onderzoekswerk in nationaal en internationaal verband met name op ANCA geassocieerde vasculitis.

Coen Stegeman (Groningen, 1960) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 1995 tot doctor in de Medische Wetenschappen op een proefschrift met de titel Wegener’s granulomatosis: immunological and microbiolocial factors involved in disease activation. Stegeman werkt sinds 1993 als Internist-nefroloog in het UMCG. Hij is tevens plaatsvervangend opleider Interne Geneeskunde.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 22 juni 2018

  Minder eiwit in urine vertraagt nierfunctieachteruitgang bij kinderen

  Een behandeling met bloeddrukverlagende medicatie bij kinderen met chronisch nierfalen verlaagt de eiwituitscheiding in hun urine. Hierdoor hebben de kinderen een minder grote kans op verslechtering van hun aandoening. Dit blijkt uit onderzoek van dr...

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 15 juni 2018

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD Instellingen die verslavingszorg aanbieden, doen er verstandig aan om patiënten direct bij intake te screenen op ADHD. Dat vindt promovendus en psychiater in opleiding Katelijne van Emmerik-van...