Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Monika Schmid benoemd tot hoogleraar Engelse taalkunde

09 september 2010

Monika S. Schmid (Stuttgart, 1967) is per 1 juli 2010 benoemd tot hoogleraar Engelse taalkunde aan de Faculteit der Letteren. De benoeming volgt op haar aanstelling als Rosalind Franklin Fellow (2007). Monika Schmid heeft als taalkundige meerdere onderzoeken opgezet op het gebied van taalverlies en taalontwikkeling. Hiervoor heeft zij al vier NWO-subsidies ontvangen, meest recent zijn de toekenning van een Vici-subsidie en een subsidie binnen de Vrije Competitie Geesteswetenschappen.

Lees verder:

http://www.rug.nl/let/nieuws/LetArchief/2010/20100906_MonikaSchmid_hoogleraar

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 25 mei 2018

  Nieuwe cursusronde Talencentrum: zomer 2018

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt een nieuwe cursusperiode aan in de zomer van 2018: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands voor Nederlandstaligen, Engels, Duits en Spaans. De online inschrijving is geopend! www.rug.nl/ta...

 • 24 mei 2018

  Deel antipestprogramma’s effectief

  Iedereen is ervan doordrongen dat pesten onwenselijk is. De consequenties voor kinderen die op school gepest worden, zijn bijzonder negatief: van slechte schoolprestaties tot psychische klachten als depressiviteit, klachten die kunnen aanhouden tot...

 • 23 mei 2018

  Nederlandse vraag naar gas zal flink stijgen door elektrificatie van huizen en transport

  Overstappen op elektrisch verwarmde huizen en transport via elektrisch aangedreven vervoermiddelen zijn twee belangrijke maatregelen om de CO2-uitstoot in Nederland terug te dringen en ons land minder afhankelijk te maken van fossiele energie zoals...