Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Monika Schmid benoemd tot hoogleraar Engelse taalkunde

09 september 2010

Monika S. Schmid (Stuttgart, 1967) is per 1 juli 2010 benoemd tot hoogleraar Engelse taalkunde aan de Faculteit der Letteren. De benoeming volgt op haar aanstelling als Rosalind Franklin Fellow (2007). Monika Schmid heeft als taalkundige meerdere onderzoeken opgezet op het gebied van taalverlies en taalontwikkeling. Hiervoor heeft zij al vier NWO-subsidies ontvangen, meest recent zijn de toekenning van een Vici-subsidie en een subsidie binnen de Vrije Competitie Geesteswetenschappen.

Lees verder:

http://www.rug.nl/let/nieuws/LetArchief/2010/20100906_MonikaSchmid_hoogleraar

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:13

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 13 november 2018

  De toekomst is digitaal, nu jij nog

  Voor zijn promotieonderzoek naar de geschiedschrijving van de Leeuwarder Courant analyseerde Marcel Broersma jaren geleden vergeeld krantenpapier. Door de intrede van digitalisering verschoof zijn onderzoek naar sociale media, nieuwe vormen van mediagebruik...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...